Annonce
Langeland

Engelsk på nyt erobringstogt: Langeland Kommunes hjemmeside med nyt stikord i dagsorden

Det gennemdigitaliserede danske samfund byder bestandigt på overraskelser. Nu er også Langeland Kommunes hjemmeside ramt. Her de sidste punkter til kommunalbestyrelsens møde. Det er dog en fejl. Affotografering fra kommunes hjemmeside: Michael Lorenzen
Langeland Kommunes hjemmeside ramt - men det er en fejl, som bliver rettet
Annonce

LANGELAND: Det danske sprog er truet af engelsk, mener mange, herunder avisens "Sprogdoktor", hvis generelle betragtninger om sprogets udvikling kan læses i Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende om mandagen.

Adskillige butikker især i storbyerne holder ikke udsalg, men "sale". Forskere, erhvervsspidser, organisationsfolk og mange folketingspolitikere kan ikke længere bruge det gode ord sammenhæng, men skal absolut sige, at noget er taget ud af en "context". I ungdommelige radioprogrammer og på nettet bandes på engelsk, herunder især f-ordet. Og sådan kunne man blive ved.

En af de solide bastioner mod denne tendens har hidtil været Langeland Kommune, men nu er den også angrebet. I dagsordenen til kommunalbestyrelsens møde mandag den 9. december hedder de tre sidste punkter, som offentligheden ikke må overhøre, "confidential". Der står ganske vist også "lukket" for enden af stikordslinjen, men alligevel.

Det er dog en fejl, forsikrer borgmester Tonni Hansen (SF), som vi derfor ikke behøver titulere "mayor" fremover. Tonni Hansen har på avisens foranledning undersøgt sagen, først i kommunens it-afdeling, siden i sit eget sekretariat.

Det er kommunens leverandør, som har omdøbt lukkede punkter til fortrolige punkter i sit system. Men leverandøren bøvler med at få oversættelsen til at slå igennem på forsiden af dagsordenerne, oplyser leverandøren til kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce