Annonce
Fyn

Endnu et nordvestfynsk plejehjem ramt af smitte: Seks er testet positive

Seks er konstateret smittet med covid-19 på Fænøsund Plejehjem. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Smitteudbruddet kommer en uge efter, at Skovgade Ældrecenter kunne konstatere smitte.
Annonce

Middelfart: Middelfart Kommune oplyser torsdag eftermiddag, at der er konstateret smitte blandt beboere og medarbejdere på plejehjemmet Fænøsund i Middelfart.

Der er tale om i alt seks bekræftede tilfælde, oplyser sundhedschef Jeanette Rokbøl - fire beboere fordelt på to afdelinger og to medarbejdere.

- Vi venter testsvar fra medarbejdere stadigvæk. De kommer lige så stille trillende ind her i løbet af eftermiddagen. Vi har alle svar på beboerne, og selvom det er er svært at sige, så er jeg en lille smule lettet over, at det på nuværende tidspunkt ikke ser lige så slemt ud, som det gør på Skovgade. Men vi er voldsomt bekymret. Selvfølgelig er vi det, siger Jeanette Rokbøl.

Sundhedschefen fortæller, at der gennemføres smitteopsporing, ligesom der tages de nødvendige foranstaltninger, der blandt andet tæller isolation af smittede og skærpede besøgsrestriktioner. Alle pårørende er orienteret om smitteudbruddet.

En række medarbejdere er også sendt i isolation, og der hentes derfor medarbejdere ind fra andre opgaver.

Annonce

Flere smittede på Skovgade

Udbruddet på Fænøsund Plejehjem kommer en uge efter, at der blev konstateret smitte på Skovgade Ældrecenter. På Skovgade er 10 beboere og 14 medarbejdere konstateret smittet, oplyser Jeanette Rokbøl.

Alle beboere på plejehjemmene, der har sagt ja til en vaccine, har fået det første af to stik. Jeanette Rokbøl fortæller, at der går lidt tid fra vaccine til, at man ikke kan smittes.

- Efter 14 dage siger man, at man er cirka 91 procent dækket, og efter anden vaccine er du oppe på godt 95 procent med Pfizer (vaccinen, red.), som vi har brugt, siger sundhedschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Annonce