Annonce
Faaborg-Midtfyn

Endelig SFO-ombygning i Vester Aaby

Skoleleder Jens Fechtenburg kan se frem til at få Bøgebjergskolen opgraderet efter en bevilling på 2,7 mio. kr.Foto: Palle Søby.
Annonce

Vester Aaby: Politikerne sender endelig penge afsted mod Vester Aaby, hvor Bøgebjergskolen længe har ønsket og trængt til ombygning af skolens SFO.

Bøgebjergskolens SFO har haft til huse i en selvstændig bygning på grunden, men er i 2019 flyttet i midlertidige faciliteter på skolen på grund af SFO-bygningens ringe stand.

SFO-bygningen er et tidligere familiehus på en selvstændig parcel, der planlægges solgt.

I skolebygningen er der tilstrækkelig med ledig plads til at integrere SFO'en, da skolen er bygget til at rumme flere elever, end den gør nu, og hvad der vil være behov for i fremtiden jf. seneste elevtalsprognose fra COWI, april 2020. Samtidig skaber integrationen en bedre sammenhæng mellem, hvad der sker i dagtilbuds-, SFO- og undervisningsdelen i landsbyordningen, fremgår det af sagsfremstillingen.

Skolebygningen giver mulighed for at integrere SFO'en ved en omplacering af det pædagogiske læringscenter (PLC) til ny og mere central placering på skolen.

Tilpasningen af de nye faciliteter til SFO-aktivitet indebærer en mindre ombygning af et større lokale, hvor der skabes rum-i-rum og plads til forskellige børneaktiviteter og -behov. Dette skal sammen med andre nødvendige tiltag nedbringe støjen i rummet til et passende niveau. Samtidig renoveres de tilknyttede toiletter.

Kommunalbestyrelsen har netop godkendt en bevilling på 2,7 mio. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce