Annonce
Svendborg

Endelig sammen igen: Skål!

Foto: Katrine Becher Damkjær
Onsdag kunne barer, caféer og værtshuse endelig slå dørene op igen efter 125 dages nedlukning. Fyns Amts Avis tog rundt og besøgte et par af byens vandingshuller, hvor gæsterne var glade og fadøllene kolde.

Endelig åbnede barerne igen. Fyns Amts Avis tog en tur i byen.

1 Et usagt fællesskab

Fra venstre er det Emilie Rueskov Nielsen, Sarah Ørsnæs, Siw Groth Falkenberg og Kristine Stærke. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Skåååål, råber de unge kvinder for at overdøve den høje musik på Kahytten i Frederiksgade.

De har siddet ved deres bord i halvanden time og planen er at blive ved, til Kahytten lukker klokken 22. De skal allesammen møde til undervisning på Svendborg Gymnasium i morgen, men det lader ikke til at betyde så meget lige i dag.

- Vi bliver ved til de lukker, fastslår Siw Groth Falkenberg.

- Ja, for her er fyldt med søde mennesker, og det er fedt at være ude med andre igen, tilføjer Kristine Stærke.

- Det er som om, der er usagt fællesskab mellem alle de unge. Jeg sætter for eksempel pris på den gruppe derovre, bare fordi de er der og også er ude igen, afslutter Siw Groth Falkenberg, inden kvinderne igen skåler.

2 De magiske fadøl

I ternet skjorte er det Mikkel Panton. Yderst til højre sidder Ida Dehlholm og ved siden af hende Olof Tärnberg. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Nu fik vi endelig lov. Vi har savnet at få en rigtig fadøl. Der er næsten noget magisk ved det, siger Mikkel Panton, der sammen med en flok kammerater har booket et bord på Hansted på hjørnet af Vestergade og Gerritsgade.

De tre unge mennesker bor sammen og er glade for, at de ikke har været alene under nedlukningen.

- Vi har jo haft hinanden, og selvom det har været en lidt mere stille og rolig hverdag, har det været et fint alternativ til at sidde alene, siger Olof Tärnberg, der ikke synes, at nedlukningen har været SÅ slem. Veninden Ida Dehlholm er ikke helt enig.

- Jeg har savnet det SÅ meget, så det er fedt at være ude og se noget andet end de samme fire vægge der hjemme. Bare det at komme tilbage til en mere normal hverdag bliver fedt, slår hun fast. 

3 Testet til formålet

Fra venstre er det Jacob Skipper Nørgaard, Jesper Boesen og Malthe Hansen, der alle havde fundet vej til Kahytten. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Hvad? Blev I testet allerede i går, udbryder Malthe Hansen, der først lige er testet for et par timer siden. Hans kollegiekammerater og medstuderende Jesper Boesen og Jacob Skipper Nørgaard nikker samtykkende.

- Det gjorde vi da, vi vidste da allerede i går, at vi ville herned i dag, siger Jesper Boesen, der er på sin tredje fadøl og i højt humør.

- Vi har jo været sammen alligevel på kollegiet og i undervisningen, men det her er noget helt andet, der er jo en anden stemning her, siger Jesper Boesen og skjuler ikke, at det også har lidt med det modsatte køn at gøre.

- Jeg har da fået tre blikke fra tøser allerede, siger han og mister fokus, da en kvinde går forbi bordet.

De to kammerater griner og ryster lidt på hovedet af ham, inden de skåler og drikker videre.

4 Det er arbejdet værd

Ejer af Hansted, Lars Aagaard.. Foto: Katrine Becher Damkjær

For enden af baren på Hansted sidder ejer Lars Aagaard med sin laptop. Han holder styr på de bookinger, der allerede for nogle dage siden begyndte at tikke ind i bookingsystemet.

- Jeg regner med, at vi kommer til at have 100 gæster igennem i dag. På en normal onsdag har vi måske 40 på en hel dag, så det er ret pænt, siger han, mens han klikker lidt rundt i bookingsystemet.

Og selvom det er ret besværligt med coronapas, bordbooking, afspritning og afstand mellem gæsterne, er Lars Aagaard glad.

- Jeg er bare super glad for at høre gæsterne sidde og snakke. De er glade, og vi kan mærke, at de har savnet det. De er gode til at overholde deres bookinger, de er tålmodige og kan godt forstå situationen, uddyber han.

Og så er det en mindre ting, at Lars Aagaard spår, at han bliver nødt til at være til stede fra åben til luk hver dag for at holde styr på bookingsystemet.

- Jeg håber at politikerne får lavet en ændring inden på mandag, og så håber vi på lidt bedre vejr, så vi kan få fyldt op udenfor i gården, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Beboere på småøerne får en forlomme i vaccinationskøen

Annonce