Annonce
Svendborg

En pris og 100.000 kroner rigere: Dedikeret træmand hyldes

Laurits Rasmussen har modtaget Villum fonden og Velux fondens Bygningskomponentpris på 100.000 kroner. På billedet er det Hans Kann Rasmussen (tv), formand for Velux fonden og Jens Kann-Rasmussen, formand for Villum fonden, sammen med Lauritz Rasmussen i midten. Foto: Villum fonden og Velux fonden, Simon Knudsen
Gennem 30 år har Laurits Rasmussen med en forkærlighed for byggeri og træ arbejdet for at gøre præfabrikerede træelementer til centrale bygningskomponenter i moderne byggeri. Derfor har han modtaget Villum Fonden og Velus Fondens Bygningskomponentpris på 100.000 kroner.
Annonce

Rettet torsdag 8.45: I artiklen fremstod det, at Laurits Rasmussen er administrerende direktør hos Taasinge Elementer. Dette var en fejl og er nu rettet. Administrerende direktør for Taasinge Elementer er Martin Tholstrup.

Taasinge: Det ligger langt fra fjernt for Laurits Rasmussen at arbejde med træ. Som søn i en femtegenerations tømrervirksomhed har han fra barnsben haft en interesse for træets mange egenskaber. En interesse, der har ført ham fra værkstedet hos sine forældre til hjørnekontoret som administrerende direktør for Taasinge Elementer, hvor han stoppede i 2014.

I sine 25 år som administrerende direktør for Taasinge Elementer har Laurits Rasmussen udvidet mulighederne for, hvordan man i dag kan bygge med træ. Det har han gjort ved blandt andet at rykke produktionen af træelementer ind i kontrollerede fabriksrammer, hvor brugen af energi, ressourcer og omkostninger er blevet reduceret, og mulighederne for at bygge med træ samtidig er blevet udvidet og forfinet. Det har kastet Villum Fonden og Velus Fondens Bygningskomponentpris på 100.000 kroner af sig.

- Lauritz Rasmussen har gjort træ til et stadig mere anvendeligt og vigtigt element i byggeriet. Både i forhold til bæredygtighed og mulighederne for at bruge træ i nye sammenhænge har han igennem industrialisering sat nye standarder, så træ ikke længere er et supplerende element, men et bærende element, siger formand for Bygningskomponentprisens indstillingskomité, Bjarne Graabæk Thomsen, i en pressemeddelelse.

Laurits Rasmussen har blandt andet vundet Bygningskomponentprisen, fordi han har gjort træ til et stadig mere anvendeligt og vigtigt element i byggeriet. Foto: Villum fonden og Velux fonden, Simon Knudsen
Annonce

Nye digitale arbejdsmetoder

Det var både en stolt og glad Lauritz Rasmussen, der tog imod prisen.

- Jeg er enormt glad for den anerkendelse, der følger med prisen, og den opmærksomhed, den er med til at skabe omkring de mange muligheder, der ligger i træelementer som industrialiseret bygningskomponent. Ved at optimere produktionen af trækomponenter har vi kunnet skræddersy komplekse og fleksible komponenter til den danske bygningsarkitektur, siger han ifølge pressemeddelelsen.

Taasinge Elementers nytænkende arbejde kan blandt andet ses på tagformerne på Bispebjerg Bakke-byggeriet i Københavns Nordvestkvarter. Her brugte Taasinge Elementer som nogle af de første i Danmark digitale projekteringer til byggeriet.

- Jeg har altid været begunstiget af dygtige medarbejdere og har aldrig sagt nej til nye udfordringer. Jeg tror også, jeg kan tilskrive min faglige baggrund en stor del af den succes, mine kollegaer og jeg har haft med at rykke træelementer som bygningskomponent ind i nye sammenhænge, forklarer Laurits Rasmussen om baggrunden for karrierens mange resultater.

Sammen med æren og Bygningskomponentprisen følger 100.000 kroner til den person eller personer, der har gjort en særlig indsats for industrielt fremstillede bygningskomponenters værdi og betydning i dagliglivet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Annonce