Annonce
Debat

Lokaldebat: En "omvej" til Gislev for os med høretab

Heidi Knudsen, Ryslinge. Foto: Privat
Annonce

Lokaldebat: Det er gået op for mig, at FMK har tænkt sig at spare på udredning og rehabilitering af børn, unge og voksne med høretab ved at opsige deres aftale med Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi i Odense. På CKV (flere kender det som Høreinstituttet) er de ansatte uddannede og specialiserede til at hjælpe, når man har et stort høretab.

CKV har et tæt samarbejde med OUH og SDU, og tilsammen har de fem audiologopæder/hørekonsulenter ansat.


Når man som jeg har et stort høretab, så er det vanskeligt at kommunikere med andre mennesker. Man kæmper dagligt for at være en del af fællesskaberne....

Heidi Knudsen


Det vil FMK nu hjemtage til Gislev og erstatte med to ansatte på hver ca. 24 timer, bl.a. en ergoterapeut. Jeg må sige, at jeg er i chok. Der er ikke noget i den beslutning, som giver mening.

Når man som jeg har et stort høretab, så er det vanskeligt at kommunikere med andre mennesker. Man kæmper dagligt for at være en del af fællesskaberne i familien, på skolen, på arbejdet og til kulturelle arrangementer. Man er altid på overarbejde for at kunne følge med. Derfor er det helt afgørende at blive mødt med den specialviden og det netværk, som CKV har bygget op gennem mange år.

Jeg frygter, at der med denne hjemtagelse vil ske forringelser af den faglige viden på høreområdet, og jeg er dybt forundret over den manglende forståelse af, hvad dette videns-tab vil betyde for den enkelte med høretab. Vi kommer ganske enkelt ud på en omvej i udredning og rehabilitering, da alt skal bygges op fra grunden i Gislev.

Til Faaborg Midtfyn Kommune: Kom os (med høretab) i møde. Vi var overordentlig tilfredse med CKV. Nu skal vi så på en ”omvej” til Gislev. Det virker ikke gennemtænkt!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Langelandsfortet må genåbne: Men museet åbner først til påske - meget kan opleves allerede nu

Langeland For abonnenter

Mulig svinefarm på Langeland: Flere naboer op i det røde felt - beboer vil gå til Naturklagenævnet

Annonce