Annonce
Langeland

En musikalsk vandring i Rudkøbing

"Hvad si'r han, Misse"? Tankerne kan godt ledes hen på tv-serien Matador, men hørerøret er nok kun blikfang for fotografen. Fast står det, at Robert Cole Rizzi vil skabe en sanseoplevelse for deltagerne i soundwalken. Pr-foto
Lydkunstner, komponist og underviser tager folk på rundtur
Annonce

RUDKØBING: Der venter en anderledes oplevelse, når lydkunstner, komponist og underviser Robert Cole Rizzi gæster Langeland Bibliotek lørdag den 26. september. Det er en såkaldt soundwalk - lydvandring. Turen går rundt i Rudkøbing efter et oplæg på biblioteket.

Begrebet soundwalk blev udviklet af canadiske (lyd)kunstnere tilbage i 1970erne og dækker over en udflugt, hvis hovedformål er at lytte opmærksomt og bevidst til enhver lyd i det omgivende miljø - nære som fjerne, naturens såvel som menneskeskabte lyde, kraftige som svage, vedvarende som afbrudte, ubehagelige lyde og det modsatte.

Arrangementet handler altså om kunsten af at lytte, og det henvender sig til alle interesserede, både borgere på Langeland og turister, og meningen er at understøtte Kulturregion Fyns indsatsområde om kultur i naturen og i særlig grad ønsket om både at udfordre deltagerne og give plads til eftertænksomhed, fordybelse og ro, fremgår det af en pressemeddelelse.

Annonce

Sanse i stilhed

Og man fortsætter:

- Kunsten at lytte - til Langeland - starter på biblioteket med en introduktion til begrebet soundwalk samt lidt fakta om lyd og hørelsen. Efter oplægget skal der sanses i stilhed op til  selve gåturen. Efter turen afsluttes med en dialog/debat om oplevelsen, som forhåbentligt åbner for muligheden for også i fremtiden at tage stilling til det auditive miljø og få flere selvstændige sansemæssige og måske endda kunstneriske oplevelser.

Arrangementet er gratis, og man skal møde op biblioteket kl. 10. Det hele er et samarbejde mellem Odense Musikbibliotek, Langeland Bibliotek og Robert Cole Rizzi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Debat: Indre lockdown

Annonce