Annonce
Langeland

En mand afgået ved døden: Brand i ejendom på Nordlangeland

Årsagen til dødsfaldet er endnu ukendt, og politiet er i gang med at efterforske sagen. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj
En lokal 53-årig mand er afgået ved døden i en ejendom på Steensgårdsvej på Nordlangeland. Der opstod brand i huset tirsdag formiddag. Årsagen til dødsfaldet og branden er endnu ukendt, oplyser Fyns Politi.
Annonce

Langeland: En lokal 53-årig mand er fundet død efter brand i en ejendom på Steensgårdsvej på Nordlangeland.

Manden blev fundet livløs tirsdag formiddag, forsøgt genoplivet og derefter erklæret død. Det oplyser politikommissær Christian Billesøe fra Fyns Politi.

Årsagen til dødsfaldet er endnu ukendt, og politiet er i gang med at efterforske sagen. Hvorvidt der er tale om et uheld eller noget andet er endnu uvist.

- Vi holder kortene tæt til kroppen. Og vi kan endnu ikke sige, om der er tale om noget kriminelt. Vi arbejder efter flere hypoteser, siger Christian Billesøe.

Onsdag skal den afdøde undersøges ved Retsmedicinsk Institut, og her kommer man sandsynligvis nærmere en årsag til dødsfaldet.

Branden er under kontrol, men brandfolkene undersøger fortsat noget røg fra kælderen. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj

- Så kan vi muligvis sige mere og om der er tale om et hjertetilfælde, røgforgiftning eller anden skade, siger Christian Billesøe og nævner, at de pårørende er underrettet.

Annonce

Kontrol over branden

Beredskab Fyn modtog en alarm om branden tirsdag kl. 10.06. Først omkring 13:30 kunne brandfolkene begyndte at pakke slangerne sammen, men ifølge indsatsleder Henrik Larsen fra beredskab Fyn var det tirsdag eftermiddag ikke sikkert, at branden var helt slukket.

- Det er meget brændt derinde, men vi har fået kontrol over branden. Vi kan stadig se lidt røg i kælderen, som vi holder øje med den næste halve time. Vi lader også en enkelt tankvogn stå med et par brandfolk i mindst tre timer, fortæller indsatslederen imens slanger og andet brugt udstyr samles sammen.

Årsagen til branden er også ukendt for brandfolkene, som kun kan uddybe yderligere på omfanget af skaderne, som de lader stå til politiet.

- Branden har holdt sig til højre side af huset, nede fra kælderen og ca. der hvor hoveddøren er. Med situationen i kælderen er vi nød til pille nogle ting ned fra loftet, men ellers lader vi huset stå til politiets efterforskning, fortæller Henrik Larsen fra stedet.

Branden bredte sig kun til højre side ca. ved døren hvor indsatsleder Henrik Larsen står i en grøn vest. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj

Til branden på Steengårdsvej måtte Beredskab Fyn sende hjælp fra nabokommunen for at sikre bygningen. Der skulle bruges to ekstra vogne til formålet.

- Jeg har måtte får hjælp fra Svendborg med en ekstra tankvogn, som havde en stige. Vi har skulle op på taget og under teglstenene for at sikre, at det ikke var antændt. Desuden har vi fået en slangetender ud til at pumpe vand fra søen ved siden af. Det er lidt mere fordelagtigt end at skulle hente vand fra drikkevandet, fortæller indsatsleder Henrik Larsen.

Brand Steengårdsvej. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Et godt og affaldsfattigere 2021

Navne

80 år: Finnebarn blev på Langeland

Annonce