Annonce
Ærø

En lille forbedring: Fremover bliver ingen patienter efterladt på kajen

Færgeoverfarten for patienter, der skal fragtes af Flextrafik, står nu til at blive forbedret. Arkivfoto: Michael Bager
Region Syddanmark vil nu forbedre patientkørslen med flextrafik til og fra Ærø, så ingen patienter fremover skal efterlades på kajen i Ærøskøbing.

Ærø: Der kommer mere hjælp til den ærøske patientkørsel. Som det er i dag, bliver patienterne hentet ved deres bopæl på Ærø, kørt til færgen og må selv gå om bord. Men for fremtiden bliver det sådan, at alle patienter bliver fulgt om bord af flextrafik-chaufføren og hentet igen af en chauffør, når færgen når til Svendborg.

- Det er rigtig dejligt, at der endelig sker noget her, siger det ærøske regionrådsmedlem Morten Brixtofte Petersen (B).

Forslaget, der er under behandling i regionsrådet, er endnu ikke vedtaget, men det bliver det, forsikrer Morten Brixtofte Petersen. Han mener, at patienterne fra Ærø med den nye ordning nærmer sig en ligestilling med de øvrige patienter i regionen, der kan blive fragtet fra dør til dør med flextrafik.

Annonce

Det kommer patienter fra Ærø dog ikke til at få, da det ganske enkelt ville blive for dyrt at blive ledsaget af en chauffør under hele færgeoverfarten. Og ifølge Morten Brixtofte er den kommende løsning den "mest realistiske."

- Jeg forventer også, at det bliver en klar forbedring, fordi vi undgår de situationer, hvor en chauffør er kørt, før patienten er kommet på færgen.

De to forslag

Ærø Kommune er kommet med to forslag til Region Syddanmark, der kunne forbedre servicevilkårene for patienttransport med Flextrafik, hvoraf forslag nummer 2 er blevet vedtaget.

  • Forslag 1: Patienten følges af Flextrafik hele vejen, samlet pris: 1.753.831 kroner.
  • Forslag 2: Patienten bliver i Flextaxaen indtil færgen ankommer, og chaufføren følger patienten om ombord som ligeledes bliver hentet i Svendborg, samlet pris: 194.327 kroner.

Den store forskel i pris kommer ifølge regionen af antallet af ekstra timer, som chaufførerne skulle bruge på at sejle med færgen fra Ærøskøbing til Svendborg.

Glad borgmester

Det er Ærø Kommune, der har bedt regionen om at se på mulighederne for en bedre service af patienterne på øen.

Borgmester Ole Wej Petersen (S) glæder sig over den nye ordning, som han mener løser den problemstilling, der har været, når det kommer til patienternes transport med flextrafik til færgen, hvor de har oplevet at blive efterladt på kajen.

- Det er selvfølgelig ikke luksusudgaven, men jeg kan godt forstå, at regionen vælger den løsning, og jeg er godt tilfreds med den, siger han.

Det vil fortsat være sådan, at hvis en patient er vurderet for syg til at skulle sejle med færgen på egen hånd, bliver de tildelt ledsagelse under hele turen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce