Annonce
Langeland

En læser spørger: Hvad skal der ske med det gamle Neptun?

Lulu Okholm, forfatter, klummeskribent og tidligere lærer, håber, at det kommer gang i Havnepladsen 51 igen. Foto: Linea Marie Andersen
Tre år uden aktivitet på Havnepladsen 51 har fået en Lulu Okholm fra Rudkøbing til at undrer sig over, hvad der skal ske med de lokaler, som engang emmede af travlhed og god mad.

Rudkøbing: I tre år har lokalerne på Havnepladsen 51 i Rudkøbing ligget øde hen. Synet af de tomme lokaler drager suk fra de langelændere, som med længsel mindes årene fra 2001-2018, hvor restauranten Neptun hørte til på den eftertragtede adresse.

- Hold op, en sovs, de kunne lave, skriver forfatter og klummeskribent Lulu Okholm i en klumme den 21. april her i avisen. I klummen spekulerer hun over, hvad bygningens nuværende ejere har til hensigt med stedet:

- Tre år er gået, og der har ikke været Coronapandemi og lukninger hele tiden. Kan man virkelig forestille sig, at restauranten blev købt, for at ingen andre skulle få fingre i den og igen blive konkurrenter?

Annonce

Ingen udtalelse

Fyns Amts Avis har henvendt sig til Restaurant Skudehavnen, som overtog stedet i 2018, i håb om at få indblik i visionerne. De ønsker ikke at udtale sig.

Såfremt stedet vækkes til live, vil det sandsynligvis genopstå som restauration af en slags. Det mener Bo C. Nissen (K), medlem af kommunalbestyrelsen og formand for Trafik-, Teknik-, og Miljøudvalget. Ifølge lokalplanen er der nemlig tilladelse til at bruge bygningen til at drive restaurant, grillbar "eller noget i den stil."

Ønsker Skudehavnen at bruge lokalerne til noget andet, skal forslaget igennem en politisk behandling.

Skudehavnen ejer bygningen, men lejer grunden af kommunen. Der er intet i lejekontrakten, som tilsiger, at stedet skal være åbent og aktivt.

- De, der ejer huset, bestemmmer aktivitetsniveauet, siger Bo C. Nissen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Fire nye dyt i bamsen: Danmark rev russerne midt over i vild spille-rus

Annonce