Annonce
Sport

En læser får svar: NU er to point nok for GOG

GOG - her kaptajn Frederik Clausen - slog Peter Balling og det øvrige KIF Kolding sikkert i første kamp i slutspillet i det jyske. En sejr på hjemmebane 9. maj over KIF vil stensikkert sende fynboerne i en DM-semifinale. Foto: Søren Gylling/Ritzau Scanpix
Med yderligere én sejr i slutspilspulje 1 vil GOG være stensikker på en DM-semifinale, og måske er holdets nuværende seks point endog nok. Men de gule går hårdt efter puljens førsteplads.

HÅNDBOLD: Tirsdag skrev Sport Fyn, at GOG ville være sikker på en DM-semifinale, hvis holdet vandt én af sine tre sidste kampe i Pulje 1.

Den melding fik Carsten til at reagere via vort Hearken-system, hvor man under artiklerne på fyens.dk og faa.dk kan stille spørgsmål til redaktionen. Carsten stillede således et scenarie op, hvor Sønderjyske vandt sine sidste fire kampe, og Bjerringbro-Silkeborg (BSH) vandt tre kampe - og tabte til  Sønderjyske.

- Overhaler BSH og Sønderjyske så ikke GOG?, som Carsten udlagde teksten.

Annonce

Og det var ganske korrekt.

Stillingen i de to slutspilspuljer:

Pulje 1:

GOG 2 kampe 6 point

BSH 2 kampe 3 point

Sønderjyske 3 kampe 2 point

KIF Kolding 3 kampe 2 point

Pulje 2:

Aalborg Håndbold 3 kampe 6 point

TTH Holstebro 3 kampe 5 point

Skanderborg 2 kampe 2 point

Skjern Håndbold 2 kampe 0 point.

De to bedste hold i hver pulje mødes i DM-semifinalerne, hvor de krydser - nummer ét mod nummer to og nummer to mod nummer ét.

I mellemtiden skete der så det onsdag aften, at Sønderjyske tabte til KIF Kolding, der før den kamp var uden point i Pulje 1. Derfor har vi nu en situation i Pulje 1, som ser således ud:

1. GOG er stensikker på at komme i en DM-semifinale (nummer ét eller to i Pulje 1) med én sejr i holdets fire sidste puljekampe.

2. Hvis BSH slår både Sønderjyske og KIF Kolding, vil GOG ende som nummer to i puljen og få en semifinale mod nummer ét fra Pulje 1, selv om fynboerne ikke skulle hente flere sejre i puljen.

Vigtig hjemmebanefordel

GOG's restprogram i Pulje 1 ser således ud: 25. april, kl. 20.00: BSH-GOG - 6. maj, kl. 20.30: Sønderjyske-GOG - 9. maj, kl. 18.00: KIF Kolding-GOG og 16. maj, kl. 16.00: GOG-BSH.

Uanset udregningerne frem og tilbage, så fastslår direktør Kasper Jørgensen, "at GOG går benhårdt efter at vinde Pulje 1 - og i øvrigt altid går benhårdt efter at vinde alle kampe".

Kasper Jørgensen peger blandt andet på, at førstepladsen giver hjemmebanefordel i semifinalerunden.

I Pulje 2 er Aalborg Håndbold begyndt rigtig at vise tænder, og Kasper Jørgensen er ikke i tvivl: Nordjyderne er det bedste hold i Pulje 2 og vinder sandsynligvis puljen. Hvis Aalborg Håndbold bliver nummer ét i Pulje 2, møder nordjyderne nummer to i GOG's Pulje 1.

GOG vendte onsdag tilbage til Danmark efter det mislykkede forsøg i Plock, Polen, på at kvalificere sig til Final 4 i EHF European League.

- Det er aldrig sjovt at måtte erkende, at vi ikke nåede det, vi ville. Det er første gang, vi i denne sæson er røget ud af noget, og vi har fortsat DM-titlen og Final 4 at kæmpe for. Vi har i flere år haft problemer på udebane i Europa, og kampen i Plock viste, at vi fortsat hænger noget med den del, konstaterer Kasper Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce