Annonce
Fyn

En læser får svar: Hvor er den friske mad på vores plejecentre?

Maden burde laves ude på hvert enkelt plejecenter. Det mener læser Lars Neumann i hvert fald. Arkivfoto: Robert Wengler
Maden bliver ikke lavet fra bunden i Kertemindes seks plejecentre. Alternativet er kølemad, der skal varmes op i mikroovn.
Annonce

Kerteminde: I flere år har centralkøkkenet på Lindhøj Plejecenter lavet mad ud af huset til borgere i ældreboliger og til de andre plejecentre. Ifølge læseren Lars Neumann, der også er kandidat til Seniorrådet, burde det blive lavet om.

Han mener, at duften af frisk mad vil gøre sig godt på alle plejecentre i Kerteminde Kommune, og det har fået ham til at skrive til avisen.

- Det er da helt tåbeligt ikke at lave køkkener på plejehjemmene. Her kunne det da for de ældre være fedt at lugte til frisklavet mad hver dag. Det skal da ikke laves på et centralkøkken, skriver Lars Neumann.

Annonce

Alternativet er værre

Vi har sendt spørgsmålet videre til formand for ældre-, handicap- og psykiatriudvalget i Kerteminde, Britt Pedersen (S), der kan forklare, hvorfor kommunen har lavet den prioritering.

- Det kunne være rigtig godt, men så har vi ikke noget centralkøkken, da det så skal nedlægges. Hvad så med borgere i eget hjem. Så skal de jo have kølemad. Vi kan ikke opretholde et centralkøkken kun til at lave mad til udeboende borgere. Det vil blive voldsomt dyrt, siger Britt Pedersen.

Britt Pedersen fortæller videre, at ældre borgerne i kommunen skal have en garanti for frisk mad hver dag, og det får de med den nuværende løsning.


Det kunne være rigtig godt, men så har vi ikke noget centralkøkken, da det så skal nedlægges. Hvad så med borgere i eget hjem. Så skal de jo have kølemad. Vi kan ikke opretholde et centralkøkken kun til at lave mad til udeboende borgere. Det vil blive voldsomt dyrt

Britt Pedersen


- At få et måltid frisklavet mad, synes jeg, er en ret, man skal have, når man er ældre. Alternativet er kølemad. Der får man typisk til en uge ad gangen, og så skal man varme det hver dag. Den fleksibilitet, som køkkenet tilbyder, betyder også noget.

Hun tilføjer, at centralkøkkenet har mulighed for at tilbyde mad til ældre et døgn efter, at de er vendt hjem fra en indlæggelse på hospitalet eller særlig mad til småt-spisende borgere.

Annonce
Annonce
Fyn

Rabbits vinder drama i overtiden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland

Pyromanerne på rådhuset

Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

Annonce