Annonce
Fyn

En læser får svar: Derfor er søen ved Sømarksvej tømt for vand

Søen i den nederste ende af Sømarksvej i Søndersø står tømt for vand i januar. Foto: Thomas Gregersen
Har du også undret dig over, hvorfor søen ved Sømarksvej er tømt for vand? Vi har undersøgt hvorfor.
Annonce

Søndersø: Hvad er årsagen til, at søen i nederste ende af Sømarksvej er tømt for vand?

Det spørgsmål har Eva Sørensen stillet til redaktionen via Spørg redaktionen, og vi har fundet svar hos Vandcenter Syd.

Her er Ivan Vølund spildevandschef, og han forklarer, at der er en god grund til, at søen - der er et regnvandsbassin - står tom.

-  Vi skal have TV-inspiceret en regnvandsledning og har derfor sænket vandstanden i bassinet. Optagelser taget under vand bliver helt utydelige, så vi har sænket vandstanden for at tørlægge et stykke ledning, som normalt står fyldt med vand fra bassinet.

Annonce

Vandstand hæves igen

Formålet med en TV-inspektion er at se, hvilken tilstand regnvandsledningen er i. Det foregår ved, at et lille kabelført kamera optager film og billeder af kloaknettet, så det er tydeligt at se, hvad og hvor det er galt. Og sådanne inspektioner udføres med jævne mellemrum.

- Det er planlagt vedligehold, vi laver. Vi udvælger hvert år nogle kilometer ledning, som vi får TV-inspiceret af et eksternt firma. Så får vi optagelserne tilbage, og hvis der er nogle ting, der ikke skal være, som de skal være, så får vi en rapport tilbage med anmærkninger om, hvor vi bør reparere vores ledninger.

Så snart en TV-inspektion er foretaget, vil vandstanden i bassinet blive hævet igen, oplyser Ivan Vølund fra Vandcenter Syd. Foto: Thomas Gregersen

Intervallet mellem inspektionerne afhænger af, hvor kritisk en ledning af.

- De meget vigtige ledninger bliver inspiceret ofte, og dem, der slet ikke er vigtige, får lov til at ligge ind til, de nærmest falder sammen, for dem kan vi ret hurtigt fikse, hvis det sker.

Ivan Vølund ved ikke præcist, hvornår det eksterne firma udfører TV-inspektionen, men han forventer, at det bliver i løbet af januar.

- Og når de har gjort det, kan vi hæve vandstanden i søen igen, oplyser Ivan Vølund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Annonce