Annonce
Fyn

En havhave i Middelfart er et skridt tættere: Frivillige modtager de første 50.000 kroner

På billedet ses fra venstre: Henrik Sidelmann, sekretær, Erik Yde, formand, og Mads Findahl, der er filialdirektør i Nordea i Middelfart. Privatfoto
Nordeafonden har støttet Bælthaven med 50.000 kroner, og nu mangler medlemmerne de sidste 100.000 for at kunne gå i gang.
Annonce

Middelfart: I marts blev det besluttet, at Middelfart skulle have en havhave, og foreningen Bælthaven blev stiftet.

Formålet med haven er at skabe en større forståelse for blå økosystemer og marine ressourcer, og hvordan de kan hjælp på klima- og miljøproblemer.

Medlemmerne af foreningen skal desuden bruge Bælthaven til selv at kunne dyrke og høste både muslinger og tang til deres eget forbrug.

Nu er foreningen kommet et skridt tættere på at kunne starte aktiviteterne op. Den har fået en donation fra Nordeafonden på 50.000 kroner og mangler nu kun 100.000 kroner.

Der er samtidig flere ansøgninger ude at hænge og nye ansøgninger på vej til nye fonde, og håbet er, at en bælthave vil kunne komme i vandet i foråret 2021.

Foreningen havde onsdag besøg af filialdirektør i Nordea Middelfart Mads Findahl, der overrakte beløbet, mens de frivillige kvitterede med grillede muslinger.

De har i øvrigt en midlertidig bælthave, der ligger ved Dykkerklubben Marsvinets klubhus på Sildemarken, hvor der hver torsdag er arbejdsdag og udlevering af muslinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tidligere GOG-profil til udlandet

Annonce