Annonce
Svendborg

En drøm går i opfyldelse: Thurøs eneste værtshus får ny ejer

Charlotte Sørup (tv.) har solgt Thurø Stuen til Camilla Andersen (th.). Det er Camilla Andersens kæreste, Thor Pedersen, i midten, og det var hans forældre, der drev stedet tilbage i 1990'erne. Foto: Katrine Becher Damkjær
Camilla Andersen har i mange år drømt om at drive Thurø Stuen, og nu får hun muligheden. 1. december overtager hun værtshuset fra Charlotte Sørup, som har mistet lysten til at drive stedet.

Thurø: Den ene har masser af gejst, og det har den anden ikke.

Så der er god logik i det ejerskifte, der er på vej i Thurø Stuen, som har været drevet af Charlotte Sørup de seneste tre år og nu bliver overtaget af Camilla Andersen.

Sidstnævnte bor på Thurø og fortæller, at netop restaurationen på Bergmannsvej er noget særligt for hende.

- Mine svigerforældre havde Thurø Stuen i 1990'erne, og det har i mange år været min drøm at drive det, siger Camilla Andersen, som er 34 år og ikke havde licens til at gå på værtshus, da svigerforældrene, Kirsten og Bent Pedersen, trak i hanerne bag disken.

- Men de har fortalt mig mange gode og positive historier, så det her er en drøm, der går i opfyldelse, siger hun.

Annonce

Mine svigerforældre havde Thurø Stuen i 1990'erne, og det har i mange år været min drøm at drive det.

Camilla Andersen

Charlotte er træt

Charlotte Sørup har det helt fint med at vige pladsen.

- Jeg har drevet det alene, og det har været for hårdt. Især somrene har været travle og har virkelig trukket tænder ud, og faktisk har jeg det ikke så godt, siger den 52-årige snart forhenværende værtshusholder.

Det hører også med, at hun har fundet en kæreste, som bor i Sønderjylland, og som hun tilbringer en del tid hos, hvilket er vanskelig foreneligt med at drive virksomhed på Thurø.

Og så oplyser hun, at hun faktisk har haft en fornuftig forretning.

- Men jeg tænker, det er klogest at stoppe, før jeg ligger med benene i vejret, siger hun.

Masser af gejst

Alt det ved Camilla Andersen godt, men hun har alligevel mod på opgaven.

- Jeg kan godt forstå Charlotte (Sørup, red.), for hun har jo kun været sig selv, siger Camilla Andersen og fortæller, at hun selv er bedre stillet, eftersom hendes kæreste, Thor Pedersen, er med i projektet.

- Han er smed, men skal hjælpe til på Thurø Stuen i sin fritid og hen over højsæsonen, siger hun.

Camilla Andersen beretter også, at tidspunktet for overtagelsen på mange måder er det rigtige.

For hun har lige færdiggjort en uddannelse som laborant, og parrets søn har nået teenagealderen og har derfor udviklet en vis selvstændighed.

Og Camilla Andersen fortæller, at parret er villige til at investere den tid, der skal til.

- Ferie er ikke noget, vi går så meget op i. Det her er drømmen, og så må man satse og gå all in, siger hun.

Camilla Andersen og kæresten Thor Pedersen overtager Thurøstuen 1. december, og dermed går en mangeårig drøm i opfyldelse. Foto: Katrine Becher Damkjær

Ingen revolutioner

Thurø Stuens stampublikum behøver ikke frygte for store omvæltninger, fortæller Camilla Andersen.

- Vi fortsætter med noget smørrebrød og nogle varme retter og mad ud af huset, så det skal så vidt muligt køres, som Charlotte har gjort det, i hvert fald i starten. Men vi har også planer om at satse lidt mere på det yngre publikum og få gang i nogle billard- og dartturneringer, for der er masser af unge herovre, siger Camilla Andersen, der desuden oplyser, at det var et rygte om, at Charlotte Sørup var kørt træt, der fik parret til at henvende sig. Hvorefter tingene altså faldt på plads.

Camilla Andersen overtager nøglerne til Thurø Stuen 1. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Legeplads er det hidtil bedste torveforslag

Torvet i Svendborg mangler liv. Det er både tilhængere og modstandere af det bilfri torv nogenlunde enige om. Nu har det entreprenante par Luise og Anders Føns Haaber lagt en idé om en legeplads på torvet frem. Den tanke er tidligere blev luftet lidt i krogene, men nu ser det ud til, at parret lægger en god portion krop og sjæl i forsøget på at etablere en mobil legeplads på torvet. Det er en idé med et stærkt potentiale. Kan det lykkes at omsætte tankerne til handling, vil der kunne komme et helt naturligt liv på den plads, der både er en politisk slagmark og et smertensbarn. Sidstnævnte, fordi det endnu ikke er lykkedes at knække koden til, hvordan pladsen kan blive det samlingspunkt, den er tænkt som fra det politiske flertals side. Altså oftere end nogle gange om året som når der holdes fødevaremarked i juni, og når Svend-priserne uddeles i sensommeren. Et særligt bemærkelsesværdig element i forslaget er det ansvar, parret har påtaget sig. De nøjes ikke med at lægge idéen frem, hvorefter de læner sig tilbage og venter eller koncentrerer sig om andre ting. Anders Føns Haaber er blevet en del af torvegruppen, og parret er i gang med at søge fonde og lede efter sponsorer, samtidig med at de forsøger at aktivere deres netværk, så frivillighed også kan blive en del af projektet. De har med andre ord stillet sig i spidsen for projektet i stedet for at overlade det til politikerne at løse opgaven, og det kan vise sig som en vigtig forudsætning for realiseringen af idéen. Luise og Anders Føns Haaber har naturligvis en indlysende interesse i at få etableret en legeplads på torvet, fordi deres café er målrettet småbørnsfamilier, men der er ikke noget forgjort i det. Den personlige interesse i projektet kan være en løftestang, og udkommet kan vise sig at være til glæde for mange flere. Projektmagerne har også blik for, at torvet skal kunne have andre funktioner. Derfor har de foreslået, at legepladsen skal kunne flyttes, når store arrangementer skal kunne bruge hele torvet. Det kan gøre arbejdet lidt sværere, men det viser også, at der tænkes i helheder. Netop denne tilgang, hvor initiativtagerne fastholder initiativet og tænker i helheder, ligner en god model for udviklingen af torvet. Ansvaret for fremdriften skal ikke isoleres hos byrådsmedlemmerne og forvaltningen. Det skal fordeles, så det politiske og administrative led blot er en del af projektet.

Annonce