Annonce
Navne

En cirkuskonge fylder 75

75 år: Tirsdag den 3. august fylder Benny Berdino, Cirkus Arena, 75 år. Hjembyen er Årslev ved Slagelse.

Coronaen har både sidste år og i år betydet, at Benny har tilbragt størstedelen af tiden i Årslev, hvor Cirkus Arena har vinterkvarter, og som også rummer Cirkusland. Normalt tilbringer den travle cirkusdirektør ellers en stor del af året på turne med sit cirkus eller på jagt verden rundt efter gode artister.

Benny Berdino er søn af Arne "Berdino" Olsen og fru Lydia. Arne Berdino grundlagde Cirkus Arena i 1955 efter en del år som markedsrejsende.

Annonce

I sine første leveår kunne Cirkus Arena markedsføre sig som Danmarks mindste cirkus. Personalet bestod af direktøren, sønnen Benny, datteren Jytte samt kraftatleten Abdullah. Senere kom klovnen Larno til.

Da Arne Berdino døde i 1976, var Cirkus Arena blevet en pæn mellemstor forretning. Men den nye direktør Benny Berdino ville ikke bare drive en mellemstor forretning. Hans drøm var at få Nordens største cirkus og at være med i superligaen blandt cirkusejere i Europa. Den drøm er det for længst lykkedes ham at realisere med god bistand af ægtefællen Hanne, der stammer fra en gammel artistfamilie.

Selv om Benny Berdino i dag står som ejer af Nordens største cirkus, har han også oplevet andet end succes. Cirkusbranchen har altid været en branche, hvor det går op og ned. Men hver gang, det har set sort ud, er det lykkedes for Benny Berdino at finde løsninger, så Cirkus Arena kunne fortsætte.

I 2020 havde han set frem til at fejre Cirkus Arena 65-års jubilæum. Det umuliggjorde coronaen, og markeringen blev derfor udskudt til 2021. Men også i år spændte coronaen ben. De restriktioner, der gjaldt, gjorde det simpelthen umuligt at gennemføre en økonomisk forsvarlig turne med et storcirkus som Arena.

- Men I 2022 fejrer vi jubilæet med et brag af en forestilling, lover den altid optimistiske Benny Berdino.

Ud over den danske teltturne har Cirkus Arena og Benny Berdino i mere end 30 år hvert efterår gæstet Grønland. Men også her spændte coronaen ben i 2020. Cirkus Arena har også besøgt Norge, Holland, Island, Shetlandsøerne og Færøerne.

Udbygningen af vinterkvarteret i Årslev ved Slagelse til en temabaseret oplevelsespark, Cirkusland, havde en træg start, men har de senere år udviklet sig til en fornuftig forretning, der nu har Bennys søn og svigerdatter Jackie og Laura Berdino som daglige ledere.

Familien Berdino har planer om at udbygge Cirkusland til et ferie- og eventsted med ferieboliger til 600 overnattende gæster, et 8000 m2 vandland og koncert-og eventsted med plads til op til 3000 gæster.

Benny Berdino er kendt som en udadvendt person med store armbevægelser. Efter en dobbelt bypass-operation for et nogle år siden blev han dog tvunget til at geare lidt ned og har overladt en stadig større dele af det driftsmæssige ansvar til sin søn og svigerdatter Jackie og Laura, der også står som medejere af cirkusimperiet.

I 2008 gjorde dronningen ham til Ridder af Dannebrog, en ære som inden for cirkusverdenen tidligere kun var tilfaldet Albert Schumann. I 2016 modtog han Den Danske Cirkuspris og kom også her i forment selskab: prisen var tidligere kun givet til Albert Schumann og Eli Benneweis.

På direktørens runde dag inviteres familie, venner og forretningsforbindelser til åbent hus i Cirkusland fra kl. 12 til 17.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Dybt traumatiseret og vil ikke i skole: 11-årige Jack blev jagtet med en kniv i skoletiden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Se videoen: Ild og dynamit - Svendborgs skovstrategi skudt i gang med sprængning af træer

Svendborg For abonnenter

Ostemand genvalgt som formand for de torvehandlende: Langer kraftigt ud efter socialdemokrat i åbent brev

Faaborg-Midtfyn

Nu også huller i ruderne: Hærværksmand gik amok på tandklinik

Langeland

Debat: Langeland er en økonomisk karklud

Fyn

Nu lukker det sidste corona-afsnit i det danske sundhedsvæsen - men det kommer nok til at åbne igen

Ærø For abonnenter

Nu er der faldet dom i sag om spildevand på Ærø: - Jeg er sikker på, at jeg får ret i sidste ende

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Navne

Så er de klar til at gøre det pænt omkring dig

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fyn

Kommunal direktør: Ulykke i naturbørnehave var et hændeligt uheld

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Svendborg

Veteraner på de sydfynske veje

Navne For abonnenter

Øjebæ i stuen: Skoleleder Kasper Føns elsker sin soundbox og hader at gøre tingene halvt

Faaborg-Midtfyn

Mor og datter overtager tank: Vivi stopper efter 38 år på Shell

Annonce