Annonce
Svendborg

En bid af lokalhistorien: Stor stigning i antallet af besøgende ved Tåsinge Museum

Ida Rubæk Hansen byder de besøgende velkommen til Tåsinge Museum. Foto: Søren Tideman Lassen
Folk har valfartet til Tåsinge Museum denne sommer. De idylliske omgivelser indbyder til fordybning i lokalhistorien, som blandt andet byder på skipperhjem og egnens tragiske kærlighedshistorie
Annonce

Tåsinge: Hist, hvor vejen slår en bugt, ligger der et museum så smukt. I det snoede og bakkede Bregninge ligger Tåsinge Museum. Her findes alt godt for dem, som er interesserede i en velvalgt og omfavnende bid af lokalhistorien.

Den røde dør til det gamle skolehus står åben og inden for står Ida Rubæk Hansen klar bag købmandsdisken og byder dig smilende velkommen. Hun har i særdeleshed kunne fornemme en større interesse for museet denne sommer.

- Det vildeste, jeg har oplevet, var, at der kom 100 besøgende på én dag! Og samtidig er der kommet flere unge mennesker og børnefamilier, siger Ida Rubæk Hansen.

Annonce

På besøg fra Hobro

Ægteparret, Elin og Henrik Larsen, som til daglig bor i Hobro, har i år valgt at holde ferie på Fyn, heriblandt på Tåsinge. De havde fundet frem til museet online, da en historie særligt interesserer dem.

Ægteparret, Elin og Henrik Larsen, var særligt interesserede i historien om Elvira Madigan og Sixten Sparre

- Elvira Madigan-historien ville jeg godt vide noget mere om, og jeg fandt ud af, at vi kunne få mest viden her. Samtidig har vi hørt, at Skipperhjemmet skulle være rigtig godt, siger Elin Larsen.

Annonce

Helt fantastisk

Over telefon kan formand, Hanne Søgaard, med stor begejstring og stolthed i stemmen, fortælle om den store stigning de har oplevet i antallet af besøgende.

- Det er gået helt fantastisk. Vi har haft 855 flere besøgende i år, hvis man sammenligner med samme periode sidste år, siger Hanne Søgaard.

Museet valgte at søge Kulturministeriets sommerpakke, hvilket har gjort det muligt at gøre entrebilletterne 50% billigere i sommerperioden. Det mener Hanne Søgaard har haft en ganske særlig effekt.


Det er gået helt fantastisk. Vi har haft 855 flere besøgende i år, hvis man sammenligner med samme periode sidste år

Hanne Søgaard, formand for Tåsinge Museum


- Det har nok været med til at tiltrække folk, som måske ikke besøger museer normalt. Samtidig er det et helt andet segment, vi har fået besøg af denne sommer, siger Hanne Søgaard.

Annonce

Tilbage i tiden

Tilbage ved købmandsdisken fortæller Ida, om de mange søde bemærkninger, hun ofte overhører fra de besøgende.

- Når folk kommer ind i forhuset, så siger de tit, "neej, det der Rich's kan vi huske" eller "sådan en dåse stod der hjemme ved mine bedsteforældre", man kan se det vækker minder hos mange, siger Ida Rubæk Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Silverrudder 2020 varede længere end normalt på grund af vindforhold

Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce