Annonce
Søsiden

Kaptajn skulle sejle 10.000 sømil i sivbåd: - En akademiker med en motorsav

Ekspeditionsleder Phil Bucks sivbåds-sejladser over Stillehavet har forbillede i Thor Heyerdahls ekspeditoner. Billedet viser Heyerdahls RA II på museet i Oslo. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Erfaren, amerikansk eventyrer var kaptajn på sivbåden Viracocha III.

RUDKØBING Sivbåden Viracocha III’s kaptajn er en erfaren, professionel eventyrer.

Siden amerikanske Phil Buck som 11-årig læste Thor Heyerdahls bøger om bådene Kon-Tiki og Ra, har han været draget af eventyr til søs.

Før Viracocha III stak ud i Stillehavet, har Phil Buck i 2000 og 2003 gennemført ekspeditioner på lignende sivfartøjer. Den ene gik i Thor Heyerdahls kølvand til Påskeøen med de mystiske monumenter.

På ekspeditionslederens CV står også, at han har sejlet i kano på tværs af Amerika samt besteget de højeste bjerge i samtlige stater i både Nord- og Sydamerika.

- Phil er en fin fyr. Men han er også lidt af en akademiker med en motorsav, lyder vurderingen fra hans Viracocha III-medsejler, Simon Melchiorsen, Rudkøbing.

Det store mål med Viracocha III-ekspeditionen var at vise, hvor langt sydamerikanere i fortiden kunne have sejlet ud i sivbåde.

Phil Bucks plan var, at Viracocha III skulle sejle de 10.000 sømil fra Chile og til Australien. Sivbåden nåede kun omkring den halve strækning. Så måtte projektet opgives.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Medlemsdemokrati vigtigt for valg af kandidater

Fyns Amts Avis havde den 26.2. en mening om Enhedslisten. Dejligt! Desværre bruger Fyns Amts Avis linjerne til såvel at kalde os udemokratiske som at sammenligne os med DF! Det er skudsmål, jeg meget gerne vil være foruden. Ud over den stærkt usmagelige og usaglige associering med Stalin – en af historiens største massemordere, som Enhedslisten ikke har det fjerneste at gøre med – så er kritikken af vores listeopstilling vist også baseret på nogle antagelser, der måske fremmer læseværdigheden af en leder, men som desværre ikke bidrager til den generelle folkeoplysning. Her er måske grundlag for at tale om et tilbageskridt for demokratiet? Jeg vil ikke tale DFs sag, således heller ikke her, men lad mig beskrive Enhedslistens listeopstilling i nogle enkelte punkter: 1. Det er kun listestemmerne, der fordeles på partilisten. Det er altså kun de krydser, som er sat ud for Ø, der fordeles efter listen. Ved valget i 2017 udgjorde listestemmerne en tredjedel af stemmerne på Enhedslisten. 2. Det er Enhedslistens princip, at vi fører kollektiv valgkamp, hvor partiets politiske holdninger, snarere end de enkelte kandidater, er i fokus. 3. Det er vel rimeligt at konkludere, at dem som stemmer på partiet, frem for personligt, også er enig i den opstillingsliste partiet har. Ellers ville man vel stemme personligt? Hvorfor er det mere demokratisk at blive valgt på 50 eller færre personlige stemmer end på en generalforsamlings opstilling samt listestemmer? Kort sagt: Hvorfor er en listestemme mindre demokratisk end en personlig? Udvælgelsen af Enhedslisten Svendborgs kandidater foregår på denne måde: I sensommeren åbner vi for, at medlemmer kan melde deres kandidatur. På septembers medlemsmøde afholder vi afstemning om top 5 kandidater på listen. På generalforsamlingen i 2021 vil den resterende liste blive opstillet på baggrund af medlemmers kandidatur. Man er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Enhedslisten Svendborg eller undertegnede, hvis der er andre spørgsmål der nager.

Annonce