Annonce
Fyn

EM-speedway: Stærk start af fynsk eks-verdensmester

Både fynske Nicki Pedersen (th.) og den forsvarende mester, Mikkel Michelsen (tv.), fik en god start på EM-serien 2020 i polske Torun. Vinderen af dette års EM-serie får adgang til VM-serien 2021. Foto: sportexpress/Ritzau Scanpix
43-årige Nicki Pedersen er på en delt førsteplads efter første afdeling af sæsonens EM-serie. Leon Madsen viste endnu engang, at han er knivskarp i en højspændt finale-situation.
Annonce

SPEEDWAY: Speedwaysæsonen er hårdt ramt af coronasituationen. Således er det kun i Polen, at der er kommet rigtig gang i speedwaycyklerne - men uden tilskuere.

Coronapausen har dog ikke ødelagt de danske køreres form.

Profiler som den fynske eks-verdensmester Nicki Pedersen og kometen Leon Madsen har præsteret rigtig flot i deres første ligaløb, og første afdeling af sæsonens EM-serie, der blev kørt i polske Torun i weekenden, viste, at de danske kørere også har formen, når der skal køres om de internationale titler.

Dansk speedway har en fornem historik i EM-serien. Af de fire seneste titler er de tre således vundet af rød-hvide kørere - Nicki Pedersen i 2016, Leon Madsen i 2018 og Mikkel Michelsen i 2019.

Og netop de tre kørere viste i Torun, at de vil være med helt fremme, når dette års EM skal afgøres.

Med samlet 14 point ligger Nicki Pedersen således på en delt førsteplads med engelske Robert Lambert. Leon Madsen kørte 12 point hjem - Mikkel Michelsen 10 point. Kun den fjerde danske kører, Michael Jepsen Jensen, floppede med kun tre indkørte point.

1. EM-afdeling i Torun

 • 1. Leon Madsen (Danmark) - 12 (3,3,0,2,1,3)
 • 2. Robert Lambert (England) - 14 (2,1,3,3,3,2)
 • 3. Nicki Pedersen (Danmark) - 14 (3,3,2,3,2,1)
 •  4. Bartosz Smektała (Polen) - 11 (2,3,2,1,3,0)
 • 5. Bartosz Zmarzlik (Polen) - 10 (3,2,1,1,3)
 • 6. Mikkel Michelsen (Danmark) - 10 (1,2,3,3,1)
 • 7. Timo Lahti (Finland) - 8 (0,2,3,2,1)
 • 8. Kacper Woryna (Polen) - 8 (1,2,3,w,2)
 • 9. Grigorij Łaguta (Rusland) - 7 (3,0,2,d,2)
 • 10. Krzysztof Kasprzak (Polen) - 7 (2,1,1,1,2)
 • 11. David Bellego (Frankrig) - 6 (0,3,2,1,0)
 • 12. Vaclav Milik (Tjekkiet) - 6 (t,0,1,2,3)
 • 13. Andriej Kudriaszow (Rusland) - 5 (1,1,0,3,0)
 • 14. Kai Huckenbeck (Tyskland) - 3 (0,1,0,2,0)
 • 15. Michael Jepsen Jensen (Danmark) - 3 (2,0,1,0,u)
 • 16. Peter Ljung (Sverige) - 1 (0,0,0,0,1)
 • De fire resterende afdelinger i EM-serien køres - ligesom første afdeling (i Torun) - også i Polen på grund af coronasituationen: Bydgoszcz (8. juli), Gniezno (15. juli), Rybnik (22. juli) og Torun (29. juli).

Afdelingen i Torun endte endog med dansk sejr. Aftenens finale blev kørt mellem de fire point-topscorere, og endnu engang viste Leon Madsen, at han er knivskarp i en højspændt finalesituation. Madsen vandt således finalen foran Robert Lambert med Nicki Pedersen på tredjepladsen og Bartosz Smektala på fjerdepladsen.

Annonce

Ekstra attraktiv

Efter sin gode præstation lyder det fra Nicki Pedersen:

- Nu har jeg fuld fokus på de resterende runder. Lad den bedste mand vinde.

Årets EM -serie er ekstra attraktiv, idet vinderen får adgang til VM-grandprixserien i 2021, og Nicki Pedersen sagde i et stort interview til Sport Fyn forleden netop, at den kendsgerning gør succes i EM-serien endnu vigtigere.

Den tidligere tredobbelte verdensmester er pt. ude af den VM-serie, som i øvrigt endnu ikke er kommet i gang i denne sæson på grund af coronakrisen.Nu har jeg fuld fokus på de resterende runder. Lad den bedste mand vinde.

Nicki Pedersen, fynsk speedwaykører


Landstræner Hans Nielsen er tilfreds med det, han har set fra de danske kørere indtil nu i den korte speedwaysæson.

- Når jeg ser på danskernes præstationer i den polske liga de seneste uger, er der generelt ingen slinger i valsen, og der har ikke været nogle skader. Og når vi taler sammen om træning og strategi, er kørerne også ved rigtig godt mod og målrettet på at vinde EM, lyder det fra Hans Nielsen.

Annonce

Fem løb på 25 dage

Coronaen betyder, at samtlige fem EM-afdelinger bliver kørt i Polen - og ikke spredt ud over Europa, som det oprindelig var planlagt. Et af de steder, der skulle være kørt EM-speedway, var på Vojens Speedway Center, men den begivenhed er aflyst. I stedet afvikles de sidste fire afdelinger i Bydgoszcz, Gniezno, Rybnik og - igen - i Torun.

De i alt fem EM-løb køres på kun 25 dage.

VM-grandprixserien 2020 er altså slet ikke kommet i gang endnu, og efterhånden er det et spørgsmål, hvordan årets VM ender.

Efter planen skal der køres en VM-afdeling i Vojens lørdag den 12. september men med striben af aflyste afdelinger i blandt andet Sverige og Rusland kan begivenheden i Vojens måske også komme i farezonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Ingen pladsbillet, intet mundbind? DSB kan intet gøre

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce