Annonce
Erhverv

Elsalg på Langeland: Flere i bestyrelsen kom i tvivl

Det er blandt andet risikoen for at miste langelandske arbejdspladser, der har fået nogle bestyrelsesmedlemmer til at stoppe op. Arkivfoto: Birger Vogelius
Efter fredagens kovending, hvor det planlagte salg af Langelands Elforsyning til Energi Fyn blev sat i bero, sætter nogle af de bestyrelsesmedlemmer, der er årsag til, at bremserne nu bliver trukket, ord på situationen og deres tvivl.

LANGELAND: En tvivl hos flere, der efterhånden, som månederne gik, voksede sig større, betød, at bestyrelsen for Fonden Langelands Elforsyning besluttede at stille et salg til Energi Fyn i bero, som det fremgik fredag på faa.dk og i Fyns Amts Avis'  lørdagsudgave af papiravisen. Hermed er der tænkepause efter otte måneders forhandlinger.

Vagn Nielsen, der er medlem af den syv personer store bestyrelse, har det blandet med beslutningen.

- I begyndelsen syntes vi alle i bestyrelsen, at et salg til Energi Fyn lød tiltalende. Der var jo mulighed for at få bredbåndet rullet ud på hele Langeland, og vores el ville ikke blive dyrere. Det var naturligvis værd at få undersøgt. Men efterhånden i forløbet kom jeg i tvivl, siger Vagn Nielsen.

Det gjaldt blandt andet i forhold til arbejdspladserne.

- Dem ville man godt nok bevare lokalt, men hvad nu, når de nuværende medarbejdere stopper, hvad ville der så ske? Så jeg har ikke kunnet støtte det hele vejen, siger Vagn Nielsen.

Det har ikke hidtil fremgået, at det ikke var en enig bestyrelse til slut. Du har ikke meldt dit standpunkt ud, for eksempel i form af en slags mindretalsudtalelse, hvorfor ikke?

- Nej, jeg følte, at den sag var lukket med vores første beslutning om at gå ud med hensigtserklæringen om at få gennemført et salg til Energi Fyn, og jeg har ikke noget behov for at gå ud og markere mig selv, svarer Vagn Nielsen.

Hvordan har du det så med, at salget er stillet i bero?

- Det er både-og. Jeg synes, at det er svært at spå om, hvad fremtiden bringer.

Annonce

Synd for formanden

Vagn Nielsen er ked af formandsskiftet.

- Jeg synes, at det er synd. Thomas Elnegaard har gjort det godt, men han har taget det her for nær og har derfor valgt at gå, siger Vagn Nielsen.

Bestyrelsesmedlem Søren Nistrup Jørgensen var også for et salg i starten.

- Men efterhånden, som vi fik belyst nogle forhold, kom jeg i tvivl. Det endte med, at vi var tre, som var i tvivl, og når man er usikker, skal man være påpasselig med et salg. Har vi først solgt, er der ingen vej tilbage, siger Søren Nistrup Jørgensen.

Han har det godt med beslutningen om at stille tingene i bero.

- Når man ikke er helt enig i bestyrelsen, er det godt at stoppe op og fået tingene undersøgt yderligere. Og så skal vi inddrage repræsentantskabet, når vi har et forslag til, hvad vi gør. Repræsentantskabet kan ikke beslutte noget, men kan give os en melding på, om vi er på vej i en helt tosset retning eller noget andet, tilføjer Søren Nistrup Jørgensen.

Annonce

Prøvede at få formand til at blive

Han er tryg ved den nye formand.

- Torben Tørnqvist er dreven i sådanne sammenhænge og er formand for Midtlangelands Fjernvarme, men situationen er synd for forgængeren. Han har brændt for det her og lagt en masse energi i det. Vi har prøvet at få ham til at blive, i det mindste indtil der ligger en konklusion på, hvad vi gør. Så kunne han tage stilling til, om han ville blive eller gå, men han kunne ikke se sig selv i det længere, siger Søren Nistrup Jørgensen.

Det er ikke lykkedes for Fyns Amts Avis at opnå kontakt til Jens Oldenbjerg, der var formand i mange år og i januar byttede post med Thomas Elnegaard og dermed blev næstformand frem til nu.

Heller ikke den nye næstformand, Jørgen Lysbjerg Jensen, eller bestyrelsesmedlem Preben Hansen har været at træffe.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce