Annonce
Ærø

Ellen aflyst i nu halvandet døgn: Færgen har problemer med kontrolsystemet

Ellen har været aflyst det meste af søndagen og mandagen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Elfærgen Ellen måtte blive i havn efter sin første tur til Fynshav søndag morgen. Der er problemer med kontrolsystemet, erfarer Fyns Amts Avis, og det vides ikke, hvornår færgen er klar til at sejle igen.

Søby: I mere end halvandet døgn har elfærgen Ellen været aflyst på grund af tekniske problemer.

Fyns Amts Avis har forsøgt at få en kommentar fra færgedirektør Keld Møller, men han har haft for travlt til at besvare avisens opkald.

Avisen erfarer dog, at det var en alarm i kontrolsystemet, som satte Ellen ud af spil, og at der søndag blev tilkaldt en tekniker fra Danfoss til at udbedre fejlen.

Det vides ikke, hvor Ellen sejler igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Er den demokratiske proces sat ud af spil på Ærø?

Læserbrev: "Statsministeren har på Folketingets vegne sendt et forslag til EU om, at kun el-biler må køre frit i byer med over en million indbyggere. Forslaget er ikke vedtaget i Folketinget, der blot er orienteret gennem pressen". Mon ikke en statsminister, der på denne måde sætter den demokratiske proces ud af spil, ville få et mistillidsvotum? Et tænkt eksempel ja. Men det er netop det, Ærøs borgmester har gjort. Fremsat et forslag til Folketinget på Ærøs vegne om at fuldt landevejstilskud skal knyttes til emissionsfrie færger, uden overhovedet at have drøftet forslaget med nogen i kommunalbestyrelsen. Dermed sætter borgmesteren den demokratiske proces ud af spil. Samtidig snigløber han det tætte samarbejde, der gennem en musketer-ed gælder blandt de danske øer i forholdet til ønsket om at indføre landevejsprincippet året rundt. Det samarbejde er nu truet. Borgmesteren går enegang. Ærø har nemlig allerede en el-færge. Forslaget vil ses som en selvpromoverende enegang fra Ærøs side på bekostning af andre øers interesser. ÆrøPlus bakker fuldt og helt op om Danmarks målsætning om et grønnere og renere miljø, men tager afstand fra borgmesterens udemokratiske proces og undskylder overfor de andre øer, at vores borgmester har svigtet det årelange samarbejde. Naturligvis er Folketinget positiv overfor et sådant forslag. Ingen politiker vil være imod grøn omstilling. Men i denne sag vil forslaget blive brugt til at udskyde fuld trafikal ligestilling i årevis, indtil alle danske øer er parate. Endnu et skud i egen fod af Ærøs borgmester. Denne gang med konsekvenser ikke blot for os lokalt, men også for vores nærmeste ø-samarbejdspartnere.

Annonce