Annonce
Langeland

Elforsyning på Langeland: Energi Fyn klar til at overtage

Fonden Langelands Elforsyning er på vej til salg. Arkivfoto: Birger Vogelius
Der er indgået en hensigtserklæring om, at Energi Fyn køber elforsyningen og andre aktiver i Fonden Langelands Elforsyning - myndigheder skal nikke ja.
Annonce

LANGELAND: Fonden Langelands Elforsyning er på vej til at blive solgt. Fonden ønsker at overgå til at være en almenfond og har derfor indgået en hensigtserklæring med mastodonten Energi Fyn. Heri har parterne aftalt, at Energi Fyn køber elforsyningen og alle andre aktiver i Fonden Langelands Elforsyning for 170 millioner kroner med tilbagevirkende overdragelse 1. januar i år, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Rent juridisk forventes dette at kunne ske ved udskillelse af et midlertidigt aktieselskab, der indeholder alle fondens selskaber og medarbejdere. Energi Fyn overtager således alle selskabets aktiviteter inklusive medarbejderne. Direktør Kim Henning Hansen, Langelands Elforsyning, forsætter i den almene fond.

Fonden Langelands Elforsyning er på vej mod et salg til Energi Fyn. Foto: Energi Fyn

Overdragelsen skal godkendes forskellige steder, herunder myndighederne i form af fondsmyndighederne. Der skal også nikkes ja fra Fonden Langelands Elforsynings bestyrelse og Energi Fyns bestyrelse, lige som det kræver godkendelse af nødvendige vedtægtsændringer fra repræsentantskabet i Energi Fyn a.m.b.a.

Fonden Langelands Elforsyning ønsker at sælge elforsyningen fra, da fonden anser virksomheden for at være for lille i en energisektor, som er præget af store konsolideringer samt store forandringer både med hensyn til reguleringer samt teknologisk og markedsmæssigt. Samtidig ønsker fonden, at værdierne i virksomheden skal komme langelænderne til gode, hvilket kan ske via en almenfond.

Annonce

Ny formand

Bestyrelserne i Fonden Langelands Elforsynings og Energi Fyn har torsdag godkendt hensigtserklæringen. Desuden er der kommet ny formand for Fonden Langelands Elforsynings bestyrelse. Formandsskabet har byttet plads, så den hidtidige næstformand, Thomas Elnegaard, er valgt som formand, mens den mangeårige formand, Jens Oldenbjerg, indtræder som næstformand.

Fond for vækst og udvikling

Den forsættende almene fond med det foreløbige navn "Den almene fond Langeland" får et kapitalgrundlag på cirka 400 millioner kroner og bliver Danmarks største i forhold til områdets størrelse. Fonden får til formål at skabe vækst og udvikling såvel erhvervsmæssigt som kulturelt til gavn og glæde for Langeland og det langelandske område.

Der skal juridisk bistand til at udarbejde de præcise fondsvedtægter.

Hvornår det hele er godkendt, vides ikke, men bestyrelsen for Fonden Langelands Elforsyning og Energi Fyn forventer i løbet af et par uger at kunne fremlægge en foreløbig tidsplan.

Elnetkunderne på Langeland bliver optaget som andelshavere i Energi Fyn a.m.b.a. med opstillings- og stemmeret til repræsentantskabet på lige fod med de øvrige 210.000 andelshavere. I en overgangsperiode frem til langelænderne har deltaget direkte i repræsentantskabsvalget i Energi Fyn, vil Thomas Elnegaard få sæde i bestyrelsen.

Annonce
Fyn

Pas på: Glat på udsatte steder

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Klassekamp fra toilettet

Annonce