Annonce
Debat

Elforbruger på Langeland: - Jeg føler mig kuppet ved elsalg, hvad er meningen?

Valle Hansen føler sig kuppet. Arkivfoto: Finn Eriksen

Lokaldebat: Som én af Langelands mange el-forbrugere føler jeg mig kuppet.

I Amtsavisen kunne jeg i fredags læse en samling rodede artikler, der gik ud på at vores gamle hæderkronede Langelands Elforsyning er ved at blive solgt til Energi Fyn. Jeg blev temmelig rystet og fik kaffen galt i halsen.


Hvad blev der lige af vores medlemsdemokrati?


Jeg er enig med Anne Mette Wandsøe, som fredag i sit læserbrev udtrykker sin harme over, at vi forbrugere er sat uden for indflydelsen - foruden at handelsaftalen nærmest er på plads, inden Langelands Elforsyning melder ud til forbrugerne via en pressemeddelelse. Hvad blev der lige af vores medlemsdemokrati?

Fonden Langelands Elforsyning er moderselskabet, der ejer Østrøm, som forsyningsselskabet hedder i dag. Som jeg har forstået det, har bestyrelsen tænkt sig at sælge forsyningsselskabet fra – altså den del, der står for levering og distribuering af strøm til os forbrugere for 170 millioner kroner.

Jamen er det ikke guldægget, som er ved at blive solgt – selve hovedstolen? – hvad er meningen?

Jeg sælger da heller ikke mit hus for at sætte mig ud på gaden for at tælle alle mine penge.

Resultatet ser så ud til at blive, at bestyrelsen kan sidde tilbage med 400 millioner kroner. En samling magtfulde gamle mænd, der nu blot kan sidde og dele penge ud til kulturelle og velgørende formål efter deres eget forgodtbefindende – vores penge!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Bilist ville ikke standse for politiet: Var påvirket, kørte på stjålne nummerplader og havde intet kørekort

Annonce