Annonce
Ærø

Elfærgen Ellen er også aflyst hele tirsdagen

Elfærgen har været ude af drift siden søndag middag på grund af tekniske problemer. Billedet her er fra færgens jomfrurejse i august. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Elfærgen Ellen er aflyst på grund af fejl i kontrolsystemet, og færgen sejler derfor heller ikke hele tirsdagen. Færgedirektør Keld Møller ved ikke, hvornår færgen sejler igen, men han fortæller, at en tekniker arbejder på at løse fejlen.

Søby: Siden søndag middag har elfærgen Ellen ligget stille på grund af en fejl i kontrolsystemet.

En tekniker fra Danfoss har arbejdet på at løse problemet siden søndag aften, men fejlen er der stadig, og færgen er derfor også aflyst tirsdag den 10. september, fortæller færgedirektør Keld Møller.

- Der er nogle uhensigtsmæssigheder i kontrolsystemet, og dem forsøger en tekniker fra Danfoss nu at løse. Noget er løst, mens andet stadig driller, forklarer han.

I denne uge er det også meningen, at nogle af batteristrengene i elfærgen skal skiftes ud.

- Det er noget Danfoss og Leclanché (batteriproducenten i Schweiz, red.) står for, og det er ikke noget, som Ærø Kommune kommer til at betale for. Det er en del af garantien, siger Keld Møller.

Resten af batterierne skal udskiftes i perioden 11.-21. november, og der vil færgen blive taget ud af drift.

Vil I indsætte Skjoldnæs på ruten, mens Ellen får skiftet batterier?

- Nej, det svarer til en almindelig dokning, så det gør vi ikke, siger Keld Møller.

Når Ellen har fået skiftet batterier i november, håber færgedirektøren at færgen kan komme op over fire daglige ture.

- Vi starter med at sejle med fire ture, og når vi kan se, at den kan klare yderligere, skruer vi op til fem daglige ture, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis: Flot og fortjent anerkendelse

Direktøren for værftet i Søby Roar Falkenberg modtog onsdag af årets Tietgenpris for sit virke som erhvervsleder. Det er både flot og fortjent. Han er en markant skikkelse på Ærø, og han har været med til at sætte Ærø på Danmarkskortet med værftets bidrag til byggeriet af elfærgen Ellen. Men han er som det blandt andet blev nævnt af formanden for Tietgenprisens indstillingskomité Peter Zinck også meget andet. Som frontfigur for værftet koncentrerer han sig ikke kun om det at drive en virksomhed. Han har gennem de seneste 16 år også været bevidst om værftets rolle i lokalsamfundet. Når en ø som Ærø har en virksomhed af Søby Værfts størrelse, er det et kæmpe aktiv, at virksomheden ikke lukker sig om sig selv og holder fokus på at skabe så flot en top- og bundlinje som muligt. Disse to ting er selvfølgelig afgørende for virksomhedens overlevelse, men virksomheden har også fokus på et socialt ansvar. Det er ikke enestående, men Søby Værfts indsats har stor betydning for øen. Det drejer sig blandt andet om arbejdet med lærlinge. Skabes der et godt miljø for uddannelse, hjælper det naturligvis også virksomheden, når der skal rekrutteres nye medarbejdere, men det kræver også tid og fokus at lykkes med en sådan mission. Og så er der den fine detalje ved værftets aktiviteter og profil, at der er godt samarbejde med Marstal Skole om hvert år at sende 5. klasse en teatertur til København. Her viser værftet et socialt ansvar. Børnene får en god, kulturel oplevelse, mange af dem formentlig ikke sådan lige ville have fået uden værftets bidrag. Det understreger blot, at der er en klar bevidsthed om, at værftets bidrag betyder noget for lokalsamfundet, og at der er et ønske om at gøre mere end blot at drive en virksomhed. Det danner et billede af en virksomhed med udsyn. Roar Falkenberg udviste stor ydmyghed ved at pege på, at han sådan set blot er direktøren for værftet, og at det jo er alle værftets medarbejdere, der løfter opgaven at drive værftet. Selvfølgelig har han ret i det, men som direktør og øverste leder peger pilen naturligvis på ham, både når det går godt, og når det går mindre godt - det er jo ikke hvert år værftet kan præsentere præmieregnskaber. Nogle gange er tallene knap så glædelige, men som Peter Zinck slår fast, så er det også vigtigt at kigge på virksomhedens omgivelser og muligheder, og her har komiteen bidt mærke i, at det netop kan være en udfordring, at drive en virksomhed som Søby Værft. Udover rosen og et stort tillykke til Roar Falkenberg, er det derfor også værd at nikke anerkendende til priskomiteen for at have blik for virksomhedens og erhvervslederens evne til at bidrage til fremdriften i lokalsamfundet frem for kun at have blik for mere økonomi og ekspansion, når prisvinderen skal findes.

Annonce