Annonce
Ærø

To færger aflyser: Ellen og Skjoldnæs aflyst resten af tirsdagen på grund af kraftig vind

Batterifærgen Ellen på Søby-Fynshav. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Både Ellen og Skjoldnæs aflyst tirsdag på grund af kraftig vind.

Opdateret tirsdag 13.13 med kommentar fra færgedirektør Keld Møller og Skjoldnæs' aflysning

Søby: Elfærgen Ellen aflyser sejladsen resten af dagen på grund af kraftig vind. Det oplyser Ærøfærgerne på sin hjemmeside.

Færgen sejlede de første to dobbeltture tirsdag til og fra Fynshav, men turene fra Søby klokken 12.30 og 16.30 og retur er blevet aflyst.

Aflysningerne kommer få dage efter, at færgen var kommet i drift igen efter at have ligget stille i en uges tid på grund af tekniske problemer.

Allerede på jomfrusejladsen den 15. august forudsagde færgedirektør Keld Møller, at vinden ville kunne drille Ellen og betyde aflysninger.

- Når der er en hård østenvind, er det svært at få færgerne ud af havnen, og der kan derfor godt komme nogle aflysninger med Ellen, hvis det blæser meget fra øst, sagde han.

I dag kommer vinden, som ifølge DMI og Yr blæser med 10-11 sekundmeter i Søby, dog fra vest. Men vindstødene, som kaptajnen oplever uden på havet, er langt kraftigere, understreger færgedirektør Keld Møller, uden at han dog vil give et bud på, hvor kraftige de er.

I øvrigt giver østenvinden problemer for indsejlingen i Søby Havn, mens nordvestenvinden, som det var tilfældet tirsdag, giver problemer ved indsejling til havnen i Fynshav.

- Men lige nu blæser det så meget, at vi slet ikke kan sejle, siger Keld Møller.

Skjoldnæs har også aflyst sejladsen fra Søby til Faaborg 15.25 og retur fra Faaborg af samme årsag, oplyser færgedirektøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lykkelig afslutning på Hamed Rezaiis sag

Endelig fik Hamed Rezaii sit svar. Og lykkeligvis for ham var det et positivt svar. Han har langt om længe fået den opholdstilladelse, han så inderligt har ønsket sig. Det er meget, han har været igennem. Lægeerklæringer har dokumenteret, at de psykiske traumer, han har fået som følge af sin opvækst i og flugt fra Afghanistan, har medført , at han lider af posttraumatisk stress syndrom. Bedre er det ikke blevet af, at hans sagsforløb har været en knudret affære med en del afslag og meget lang ventetid. Nu er det heldigvis overstået. Svaret er nået frem til Ærø, og så er der ikke så meget at sige til, at hans hoved var så fyldt med impulser, at hans umiddelbare behov egentlig var at slukke for hjernen og bare spille Playstation, efter han først havde kaperet, hvad nyheden betød for hans liv og færden. At der så også lige sniger sig yderligere en lettere grotesk detalje ind i sagsforløbet, er på bundlinjen underordnet for Hamed Rezaii. Det vigtigste for ham må være, at han har fået lov til at blive i landet. Nu kan han koncentrere sig om at passe sit arbejde og komme videre med bearbejdningen af PTSD'en. Og naturligvis kan han arbejde videre med integrationen i det samfund, han allerede er en del af. Den groteske detalje er måske også en anelse kendetegnende for et sagsforløb, hvor tidsplanen skred, og det har knebet gevaldigt med den gode og oplysende kommunikation fra Udlændingestyrelsen til Hamed Rezaii og familien Kjelsmark, som han har boet hos, mens hans ansøgning om at få en opholdstilladelse er blevet behandlet. Sidste krølle på sagen er, at Udlændingenævnet ved en fejl ikke fik fortalt Rezaiis advokat, at ansøgningen var gået igennem. Advokaten blev blot bedt om at fremskaffe nogle boligpapirer, og derfor kom det frem, at sagen var afsluttet med et lykkeligt resultat for Hamed Rezaii. Måske er det ikke den største fejl eller den tungeste opgave i hele sagsbehandlingen, der er kikset, men det er trods alt en ret vigtig oplysning, der ikke er blevet givet videre til først Hamed Rezaiis advokat og siden hovedpersonen selv. I sig selv behøver det ikke give meget røde ører. Fejlen har trods alt ikke alvorlige konsekvenser for sagen. Men samlet set, har sagsforløbet ikke været kønt. Set med positive øjne kan det slås fast, at der er lavet en sagshåndtering, der på nogle felter kan danne skole for, hvordan tingene ikke skal gøres. Adskillige små og store fodfejl undervejs har sat Hamed Rezaii under et unødigt mentalt pres, og det vil da være prisværdigt, hvis den slags fejl kan undgås i fremtiden. Han er jo ikke det eneste menneske, der befinder sig i en yderst sårbar position, hvor små administrative fodfejl kan få store menneskelige konsekvenser.

Annonce