Annonce
Svendborg

Elev testet positiv: Hel årgang sendt hjem på skole i Svendborg

En elev er testet positiv for covid-19 på Rantzausminde Skole. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Hele 7. årgang er sendt hjem og må tidligst vende tilbage til skolen tirsdag med fremvisning af en negativ coronatest.
Annonce

Rantzausminde: En elev på Rantzausminde Skole er testet positiv for corona.

Lørdag formiddag blev ledelsen af Rantzausminde Skole kontakt af en mor til en elev fra 7. årgang, som har fået konstateret en positiv coronatest. Det oplyser skolen på dens Facebook-side.


Vores 7. årgang, der består af tre klasser, har idræt, tysk og valgfag på tværs af årgangene, og derfor sender vi hele årgangen hjem.

Troels Segel


- Alle skolens elever, forældre og personale er orienteret. Og de af skolens elever og medarbejdere som er "nære kontakter" skal fremvise en negativ test, før de må komme i skole igen. I praksis betyder det, at 7. årgang er hjemme indtil tidligst på tirsdag, skriver skolen.

Skolen oplyser også, at smittekæden sandsynligvis er familierelateret og ikke er opstået på skolen.

Annonce

Hele årgangen sendt hjem

I samarbejde med sundhedsmyndighederne har skolens ledelse vurderet, at der er en risiko for, at eleven kan have smittet andre elever. Det oplyser Troels Segel, der er leder af Rantzausminde Skole.

- Vores 7. årgang, der består af tre klasser, har idræt, tysk og valgfag på tværs af årgangene, og derfor sender vi hele årgangen hjem, siger Troels Segel.

Lørdag har skolen skrevet til forældre til elever fra 7. årgang, at de skal sørge for at få testet deres børn to gange – helst lørdag og igen mandag, oplyser han.

Annonce

Testes to gange

Ifølge myndighedernes retningslinjer er det stadig vigtigt at få foretaget anden test to dage efter første test, selvom første test er negativ, så der med sikkerhed kan udelukkes smitte.

- Men i perioden op til og efter, man har fået taget anden test som nær kontakt, må man fortsat godt være i skole, skriver Sundhedsstyrelsen i de seneste retningslinjer til blandt andet skoler.

Ifølge Troels Segel er flere elever allerede blevet testet med et negativt svar og kan derfor vende tilbage til skolen tirsdag.

Smittetilfældet i Rantzausminde får blandt andet betydning for Svendborg Basketball Clubs U15-afdeling. Konkret betyder det, at en kamp i Horsens og et stævne i Gymnasiehallen, som skulle have fundet sted mandag, er udsat. Det betyder også at der ikke er træning i U15-afdelingen, før alle berørte er testet negative.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Se listen - her skal du huske at bære mundbind

Annonce