Annonce
Faaborg-Midtfyn

Elev smittet med corona til privatfest: Midtfynsk efterskole sender alle hjem

Forstander Thomas Danielsen håber på, at eleverne er tilbage på efterskolen igen søndag den 4. oktober. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
To elever fra Ringe Efterskole har været til privatfest uden for Fyn i weekenden. Den ene er nu blevet konstateret smittet med corona, og derfor har efterskolen valgt at hjemsende alle elever og lærere.
Annonce

Ringe: En dreng fra Ringe Efterskole er torsdag blevet konstateret smittet med covid-19.

Det har forstander på efterskolen Thomas Danielsen med det samme taget konsekvensen af. Han har således sendt alle 145 elever og de tilhørende lærere hjem efter anbefaling fra sundhedsmyndighederne.

- Eleverne var selvfølgelig kede af det. De har jo lige nået at få smag for efterskole-verdenen og synes jo, det er det fedeste i hele verden, fortæller han.


Det er også for at passe på friskolen, som vi har i baghaven.

Thomas Danielsen, forstander, Ringe Efterskole


- Vi sætter ikke himmel og jord i bevægelse for at få forældre til at hente dem, for vi har folk fra både Bornholm, København og ja, faktisk hele riget, så nogle af dem kan godt sove her til i morgen (fredag, red.). Men jeg tror, vi har de fleste ude inden klokken 22 i aften (torsdag, red.), siger Thomas Danielsen.

Annonce

Smittet til privatfest

To drenge fra efterskolen var i weekenden til en privatfest uden for Fyn, og det er formentlig dér, at den ene dreng er blevet smittet med corona.

Thomas Danielsen fortæller, at drengene onsdag fandt ud af, at der var nogle til festen, der var blevet smittet, og derfor tog drengene med det samme hjem for selv at blive testet.

Torsdag ved middagstid blev den ene dreng så testet positiv.

Ringe Efterskole står tom den kommende uge. Alle elever og lærere er hjemsendt, indtil der foreligger to negative test. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen

- Han har det udmærket og har ingen symptomer, fortæller Thomas Danielsen.

De to elever havde dog været på skolen både tirsdag og en del af onsdagen - mandag var en fridag - og derfor rådede sundhedsmyndighederne efterskolen til at hjemsende alle.

- Det er også for at passe på friskolen, som vi har i baghaven, bemærker Thomas Danielsen og tilføjer, at undervisningen dér fortsætter som hidtil.

Annonce

Hjemmeundervisning

Nu skal alle efterskoleelever og -lærere testes to gange, og resultatet være negativt, før efterskolelivet kan vende tilbage til normalen.

- Vi regner med, at være tilbage igen søndag den 4. oktober. Så møder eleverne ind om aftenen, og så vi klar til almindelig undervisning mandag. I den uge, hvor de er hjemme, vil de selvfølgelig modtage hjemmeundervisning, siger Thomas Danielsen.

Han håber, at der kun bliver tale om en enkelt uges hjemsendelse.

- Det er trods alt bedre end de ni uger, vi havde i foråret, siger forstanderen med henvisning til den landsdækkende nedlukning af blandt andet efterskolerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Debat: Indre lockdown

Annonce