Annonce
Faaborg-Midtfyn

Elev på Tingagerskolen testet positiv for corona: Alle elever i klassen og en lærer er sendt hjem

En klasse og en lærer er sendt hjem fra Tingagerskolen i Ringe, efter at en elev i den pågældende klasse er testet positiv for covid-19. Arkivfoto: Sandra Goldek
En elev i 8. klasse på Tingageskolen i Ringe er testet positiv med covid-19. Skolen har sendt den pågældende klasse samt lærer hjem, som først kan komme tilbage, når de kan fremvise to negative covid-19 test.
Annonce

Ringe: ”Vi er netop her til morgen orienteret om, at der er konstateret et covid-19 tilfælde på Tingagerskolen på 8. årgang”.

Meldingen var klar til forældre og elever på Tingagerskolen, og skoleleder Bjarne Nielsen har bekræftet, at en elev er testet positiv for covid-19.

- Vi gik straks i gang med at kontakte de implicerede i taskforce på chefniveau og sundhedstjenesten og fik lokaliseret smittesporingen ved hjælp fra den pågældende familie. Vi kunne relativt hurtigt konstatere, at det drejer sig om en elev, fortæller Bjarne Nielsen.

Testresultatet fra eleven kom onsdag morgen klokken 7.30 og fem minutter efter fik skolen gang i smittesporingen. Klokken 11 var de færdige og alle mulige implicerede kontaktet.

Eleven var i skole en enkelt time mandag morgen og tog derefter hjem. Derfor er det kun den pågældende klasse samt en lærer, der er hjemsendt til isolation. Isolationen gælder både for skole, fritidstilbud og sociale arrangementer.

Annonce

Måske tilbage om en uge


Vi håber at kunne få eleverne tilbage tirsdag i næste uge, men det afhænger af udviklingen de næste dage.

Bjarne Nielsen, skoleleder på Tingagerskolen


Før eleverne og læreren kan komme tilbage, skal de kunne fremvise to negative covid-19 test. Bjarne Nielsen forventer, at eleverne kan komme tilbage fra næste uge.

- Vi håber at kunne få eleverne tilbage tirsdag i næste uge, men det afhænger af udviklingen de næste dage.

Fra i morgen starter fjernundervisningen af den berørte klasse.

Annonce

Få smittede i kommunen

Den seneste uge er der konstateret fire nye smittede i Faaborg-Midtfyn Kommune, og det gør, at incidenstallet nu er nede på otte, hvilket er en væsentlig forskel fra knap to uger siden, hvor kommunen havde det højeste incidenstal på Fyn. Her blev flere klasser og årgange på kommunens skoler sendt hjem.

I dag har Faaborg-Midtfyn det laveste incidenstal på Fyn, mens Odense har det højeste på 30. Incidenstallet tæller antal smittede per 100.000 indbyggere.

Tallet i kommunen er forholdsvist langt fra sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse, som ligger på 20 smittede per 100.000 indbyggere per uge.

Siden februar har i alt 101 personer været smittet i Faaborg-Midtfyn Kommune, og 18.641 er blevet testet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Supermarkeder vil lade kunder købe mundbind ved indgangen

Annonce