Annonce
Langeland

Elev på Ørstedskolen smittet med corona

En elev i udskolingen på Ørstedskolen er testet positiv, og sker det igen, vil alle elevens klassekammerater blive sendt hjem fra skole for at blive testet. Arkivfoto
Corona-smittet elev fra Ørstedskolen havde været i erhvervspraktik i børnehave.
Annonce

Langeland: Corona-smittetallet på Langeland er i de seneste dage steget markant, og en af de smittede er en elev i overbygningen på Ørstedskolen.

Det bekræfter skoleleder Poul Børge Nielsen, der fik besked om den smittede elev lørdag, og søndag orienterede alle elever og forældrene via skolens intranet.

Poul Børge Nielsen fortæller, at han normalt ville sende en hel klasse hjem, men at situationen om den smittede elev var ganske særlig. Eleven havde nemlig været i erhvervspraktik i en børnehave og derfor ikke været på skolen i dagene op til smitten blev konstateret.

På Ørstedskolen har den smittede elev været hjemme i denne uge, og samtidig er to nære venner blevet hjemme fra skole. De er blevet testet og afventer nu svar.

Hvis Ørstedskolen igen bliver ramt af et smittetilfælde, vil skolelederen sende hele klassen hjem.

- Normalt vil en elev jo omgås sine klassekammerater i mere eller mindre tæt grad, men i det her tilfælde havde eleven ikke været på skolen, og det gør en forskel. Men for at gøre det klart og gennemskueligt for forældre og medarbejdere, så vil vi fremadrettet sende hele klassen hjem, siger Poul Børge Nielsen.

Hvad med lærerne?

- De vil normalt ikke have den samme tætte kontakt, men hvis der har været en særlig situation, så vil læreren også blive sendt hjem. Men det vil være op til læreren, der vil være den bedste til at vurdere det, siger skolelederen.

Det er ikke lykkedes Fyns Amts Avis at få svar på, hvad det er for en børnehave, den smittede elev har været i erhvervspraktik i, og om der er børn og personale fra børnehaven, der er sendt hjem.

Der er de seneste syv dage konstateret otte corona-smittede borgere på Langeland. I samme periode er 459 langelændere blevet testet. Data fra Statens Serum Institut viser, at der har været i alt 22 smittede med corona på Langeland siden den 27. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Svendborg

Gyldne drenge med musik og humor

Annonce