Annonce
Faaborg-Midtfyn

Elev fra Ringe Friskole smittet med corona

En elev fra Ringe Friskole er testet positiv for covid-19. Foto: Sandra Goldek
Mandag blev tre klasser hjemsendt fra Ringe Friskole.
Annonce

Ringe: I en 6. klasse på Ringe Friskole havde den nære familie til en elev på skolen i løbet af weekenden fået symptomer på covid-19. Ud fra et sikkerhedsprincip blev hele klassen sendt hjem om mandagen, mens eleven blev testet.

Tirsdag morgen blev eleven testet positiv, og resten af klassen er stadig hjemme og skal nu testes, før de kan møde i skole igen. Skolen valgte også at sende lærerne fra den pågældende klasse hjem.

- Som udgangspunkt er det de nære kontakter, der skal testes. Og i tilfældet i 6. klassen er det hele klassen, som er nære kontakter. Vi har regnet lærerne med som nære kontakter, selv om de har en vis afstand til eleverne, og valgte derfor også at sende lærerne hjem. De er nu også i gang med at blive testet, siger skoleleder Anne Helstrup.


Vi har handlet hurtigt, fået god hjælp fra kommunens hygiejneenhed og gjort lidt mere, end hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Anne Helstrup, skoleleder på Ringe Friskole


Skolelederen regner med, at nogle af eleverne fra klassen kan være tilbage i skole fra fredag, hvis de allerede dér har et negativt svar fra testen. Men det hele afhænger af, hvornår der kommer svar på testene, fortæller hun.

Annonce

8. og 9. klasse også hjemsendt

I overbygningen tog skolen heller ikke nogen chancer, men valgte at sende både 8. og 9. klasse hjem, da det viste sig, at nogle af eleverne havde haft nær kontakt med en smittet elev fra Nordagerskolen i forbindelse med nogle fritidsaktiviteter. Her blev lærerne, der havde haft klasserne, også sendt hjem.

- Vi har handlet hurtigt, fået god hjælp fra kommunens hygiejneenhed og gjort lidt mere, end hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler. Vi havde ikke behøvet at sende alle elever i 8. og 9. klasse hjem, men kun de nære kontakter. Det valgte vi alligevel at gøre af sikkerhedsmæssige årsager og i samråd med forældrene, fortæller Anne Helstrup.

Skolelederen uddyber:

- Eleverne i overbygningen er så store, at de nemmere kan klare nogle dage med fjernundervisning for at undgå, at smitten spreder sig. Det ser heldigvis ud til at være under kontrol.

De elever fra overbygningen, som havde haft nær kontakt med den smittede elev fra Nordagerskolen, er blevet testet negative, og derfor er 8. og 9. klasse allerede på vej tilbage i skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Et godt og affaldsfattigere 2021

Navne

80 år: Finnebarn blev på Langeland

Annonce