Annonce
Ærø

Elektriker har købt byggegrunde og vil udvide blomsterkvarteret

Jack Hansen har købt grunden for enden af Syrenvej, hvor han forventer at udstykke fire byggegrunde. På den ene grund vil han og familien selv bygge et hus. Foto: Arkiv / Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Jack Hansen, der ejer elektrikerfirmaet El-System ApS, har købt det store areal for enden af Syrenvej, som han vil udstykke som byggegrunde. Han forventer, at der kommer til at ligge fire huse på grundene, og han har selv planer om at bygge et hus på grunden.

Marstal: Det såkaldte blomsterkvarter i Marstal, som ligger tæt på skolen og børnehaven og som består af villavejene Syrenvej, Primulavej, Tulipanvej og Violvej, er i gang med at blive større.

Elektriker Jack Hansen har købt den store grund for enden af Syrenvej, som han vil udstykke til cirka fire byggegrunde. Her kan byggeglade ærøboer og tilflyttere bygge sig et nyt hus, og Jack Hansen og hans familie har også planer om at bygge i området, siger han. Grunden har været ejet af Kurt Filipsen, og kommunen overvejede på et tidspunkt at købe grunden for at bygge en ny sfo der. Men planerne blev ændret, og nu har Jack Hansen altså købt grunden.

- Det hele er dog stadig i opstartsfasen, da planerne ikke engang har været i høring endnu, fortæller Jack Hansen.

I juni søgte han kommunen om at få lavet en lokalplan for området, og han har også søgt om tilladelse til at få ændret grundenes adresse fra Ommelsvejen til Syrenvej. Derudover har han søgt om, at den vej, der skal gå ind til husene, bliver gjort til offentlig vej, så kommunen kommer til at stå for blandt andet snerydningen.

Før sommerferien sagde teknik-, miljø- og havneudvalget ja til, at der skal laves en lokalplan for området, og at kommunen gerne vil vedligeholde vejen, dog kun hvis Jack Hansen selv betaler for etableringen af vejen.

Sagen skal behandles ved onsdagens kommunalbestyrelsesmøde, og hvis punktet bliver vedtaget, bliver der udarbejdet en lokalplan for området, som skal sendes i høring i otte uger. Det fortæller Lennart Mogensen (V), der er formand for teknik-, miljø- og havneudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Annonce