Annonce
Svendborg

Ekstraregning på vej: Hjemmearbejde kan ses på vandmåleren

Det er en god ide at holde øje med sin vandmåler, hvis man vil undgå en forskrækkelse, for regningen er formentlig større, end den plejer at være. Arkivfoto
Der er en ekstraordinær stor vandregning på vej til de familier, der har arbejdet hjemme under coronakrisen.
Annonce

Svendborg: Det er en god ide at reservere lidt luft i budgettet til en ekstraordinær stor vandregning.

Forbruget af vand i de private hjem er nemlig steget i de forårsmåneder, hvor virksomheder, skoler og daginstitutioner var lukket, og hvor mange arbejdede hjemme.

Det viser tal, som Vindeby Vandværk har trukket.

Driftschef Jacob Davidsen fortæller, at værket kan følge forbruget i en række specifikke områder hvert kvarter, og at der er blevet brugt mere vand i parcelhusområderne, hvor mange har arbejdet hjemmefra og også holdt deres børn hjemme.

- Hvis man har gået hjemme mand og kone og tre børn, så kan det godt løbe op, og derfor kan det være en god idé at lægge en seddel eller to til side fra de penge, man skulle have brugt på en ferie til Grækenland, siger driftschefen.

Jacob Davidsen fortæller, at vandforbruget i Vindeby Vandværk indtil videre har været 10 procent højere end de foregående år.

- Jeg vil opfordre til, at man holder øje med sin vandmåler, så man ikke bliver forskrækket, når man får en regning, der er 500 eller 1000 kroner højere end den plejer at være, siger driftschefen.

Annonce

Stabilt i Svendborg Vand

Vindeby Vandværk har tilsluttet 2000 husstande, og 90 procent af dem er parcelhuse – primært i Vindeby og Troense. En kubikmeter vand koster knap 65 kroner, og en almindelig familie på fire bruger typisk 150 kubikmeter vand og har derfor en vandregning på knap 10.000 kroner.


Jeg vil opfordre til, at man holder øje med sin vandmåler, så man ikke bliver forskrækket, når man får en regning, der er 500 eller 1000 kroner højere end den plejer at være.

Jacob Davidsen, driftschef, Vindeby Vand


I Svendborg Vand kan de se, at vandforbruget stort set har været uændret trods nedlukningen, men det betyder næppe, at forbrugerne her kan slippe for en ekstraregning. I Svendborg Vands forsyningsområde er der i modsætning til i Vindeby en del virksomheder, og mange af dem har været lukket under krisen og derfor ikke brugt noget vand.

- Vi har i vores område en del arbejdspladser, der har været tomme, og mit bud er, at forbruget har flyttet sig fra arbejdspladserne til hjemmene, men vi kan ikke se det ud af vores tal, siger produktionschef Morten Schytte fra Svendborg Vand.

Det største udsving i Svendborg Vand kunne man notere i maj, hvor forbruget steg med fem procent. Det tilskriver Morten Schytte som et resultat af en tør periode, hvor nogle har vandet deres haver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Suverænt fynsk DM-guld fredag aften

Annonce