Annonce
Langeland

Ekstra elever til skole på Langeland som følge af friskolelukning: Nødvendigt at dele klasser på to årgange

Skoleleder Poul Børge Nielsen er glad for hver en ekstra krone, der tildeles Ørstedskolen. Arkivfoto: Finn Eriksen
Annonce

RUDKØBING: Det kan ses på søgningen til Ørstedskolen i Rudkøbing, at Magleby Fri- og Efterskole har besluttet at lukke sin friskoledel og fortsætte udelukkende som efterskole. Der er nemlig kommet mange flere elever til Ørstedskolen.

Faktisk så mange, at man på 4. og 7. årgang når op over de 28, der er det maksimale, før man skal dele en klasse. Derfor skal der ekstra lærerkræfter på.

Forvaltningen har vurderet, at man ikke kan løse denne opgave inden for de økonomiske ressorucer, man er blevet tildelt. Det er sket i forbindelse med vedtagelsen af budget 2020 og opgjort efter elevtallet, som det så ud på skæringsdatoen - 5. september 2019.

Der er i alt kommet 40-50 nye elever på Ørstedskolen, inklusive dem fra Magleby, oplyser skoleleder Poul Børge Nielsen, Ørstedskolen.

Kommunalbestyrelsen besluttede mandag at betale for den ekstra 4. klasse. Da det ikke gælder for hele 2020, men kun fem måneder, ender beløbet på 311.000 kroner.

- Så finder skolen selv resten af pengene. Man kan godt bruge udtrykket, at "vi slår halv skade", siger formanden for Lærings-, Social- og Kulturudvalget, Jan Ole Jakobsen (V).

Poul Børge Nielsen tager beslutningen til efterretning.

- Når vi har fået tildelt efter den sædvanlige model, så er vi naturligvis glade for hver en krone, som forvaltningen og kommunalbestyrelsen mener, at vi skal have, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce