Annonce
Svendborg

Eksplosiv udvikling: Københavnerne kaster sig over Svendborg

Line og Joakim Frost Skjellerup og deres søn Emil er flyttet til Troense fra København, og de elsker det. Foto: Katrine Becher Damkjær
Antallet af borgere, der forlader København til fordel for Svendborg, er stærkt stigende. Og der kommer væsentligt flere til, end der flytter modsatte vej.
Annonce

Svendborg: Der kom flest til fra Odense.

Sådan er det, men det var ikke det mest markante, der skete på bosætningsområdet i Svendborg Kommune i 2018.

Det fortæller Astrid Krarup Andersen, der er specialkonsulent ved Svendborg Kommune og har jongleret med tal, som skal bruges til en bosætningsstrategi.

- Det er klart københavnerne, der er de mest interessante, siger hun og forklarer, at der godt nok kom flest til fra Odense, helt præcis 499, men at 643 valgte at flytte den anden vej - altså fra Svendborg til den fynske hovedstad i nord.

Annonce

Flere kom til, end der rejste

Helt anderledes er billedet, når det kommer til landets hovedstad.

Der var godt nok 293 svendborgensere, der valgte at flytte til København, men til gengæld var der 388, der skiftede stenbroen derovre ud med idylliske Sydfyn. Altså en nettotilflytning på 95.

Det kan så tilføjes, at antallet af tilflyttere fra København blot var 212 i 2009, men at det med enkelte udsving været støt stigende lige siden for altså at lande på 388 i 2018.

Astrid Krarup Andersen har et bud på årsagen.

- Der er nok noget i, at Sydfyn har det der liv på landet samtidig med, at Svendborg har en størrelse, hvor de får noget byliv, siger hun.

Annonce

Den indre by og Vester Skerninge

Astrid Krarup Andersen har også kigget på, hvor i Svendborg Kommune de 388 københavnere så har bosat sig, og fortæller, at Svendborgs midtby er højdespringeren med 82.

- Også i hele Vester Skerninge-området har der været gang i den. Der er 52 københavnere, der er flyttet dertil, og det er faktisk overraskende mange, siger hun og oplyser, at området, der inkluderer Ollerup og Ulbølle, dermed indtager næstøverste trin på skamlen. Og at Vindeby inklusiv Troense trak 39 til fra hovedstaden, hvilket placerer området på en tredjeplads.

Hvad tilflytning angår, så er tredjeflest tilflyttere, nemlig 341, kommet til fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Til gengæld er der så 355 personer, der er flyttet fra Svendborg Kommune til netop Faaborg-Midtfyn Kommune, oplyser Astrid Krarup Andersen.

Annonce

Tilflytning til Svendborg Kommune - top tre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce