Annonce
Svendborg

Eksplosion fik Bodils hus til at ryste: - Jeg tænkte, at det var en gaseksplosion, og at jeg måtte op og hjælpe

Bodil Rasmussen kan se tomten fra sit køkkenvindue. Hun har boet på Øksenbjergvej sammen med sin mand i cirka 30 år. Foto: Andrea Bisgaard
Bodil Rasmussen, pensioneret sygeplejerske, bor tæt på Græskæmnervej 17, hvor der onsdag var en kraftig eksplosion. Hun befandt sig i sin udestue, da eksplosionen skete, og hun tænkte som noget af det første, at hun måtte op og hjælpe.

Svendborg: Onsdag formiddag stod Bodil Rasmussen, som bor på Øksenbjergvej sammen med sin mand, i sin udestue og talte i telefon med sin søster.

Midt under samtalen hørte hun et voldsomt brag, som fik hendes hus til at ryste.

- Jeg fik en fornemmelse af, at huset gav et hop. Min mand var i carporten, og jeg tænkte, at braget måske havde noget med ham at gøre. Så jeg skyndte mig at lægge på og løbe ud for at finde min mand, forklarer Bodil Rasmussen, der meget hurtigt fandt ud af, at braget kom fra et hus på Græskæmnervej.

Annonce

- Jeg løb ud i køkkenet, og fra vinduet kunne jeg se min mand og vores nabo rende rundt på græsplanen for at finde ud af, hvor braget kom fra. Så fik jeg øje på huset deroppe. Jeg kan se det fra køkkenvinduet. Det var stort set væk. Taget var sprængt af, flere vægge var væltet, og der lå isolering ud over det hele, fortæller Bodil Rasmussen.

- Der kom ingen røg fra huset. Det stod der bare. Først lidt senere kom branden og røgen, og jeg tænkte, at jeg måtte derop og hjælpe. Jeg er pensioneret sygeplejerske, så det ligger nok i mig, at jeg skal hjælpe, hvor jeg kan. Men så hørte jeg sirenerne. Der kom meget hurtigt ambulancer, politi og brandvæsen, og jeg blev enig med mig selv om, at der var styr på det, forklarer Bodil Rasmussen, der i første omgang troede, at eksplosionen skyldtes et gasudslip.

- Vi har naturgas her i kvarteret, og selvfølgelig er eksplosionsfare noget, vi tænker på en gang imellem. Så i begyndelsen var jeg ret sikker på, at eksplosionen måtte skyldes naturgassen, siger Bodil Rasmussen.

Dygtigt beredskab

Efter eksplosionen trak beboerne ud på vejen, og politiet kom flere gange forbi for at give nye informationer om ulykken.

- Vi fik at vide, at vi ikke måtte opholde os i huset, da der stadig var fare for eksplosion. Så vi stod meget længe herude på vejen (Øksenbjergvej, red.), fortæller Bodil Rasmussen, der også var i kontakt med sin nabo, som er på ferie, og hvis hus ligger tættere på ulykkesstedet.

- De havde læst om eksplosionen i medierne. De ville selvfølgelig høre, hvad der var sket, og om deres hus havde taget skade, forklarer Bodil Rasmussen.


Det var stort set væk. Taget var sprængt af, flere vægge var væltet, og der lå isolering ud over det hele.

Bodil Rasmussen, pensioneret sygeplejerske og beboer på Øksenbjergvej


Hen under aftenen fik ægteparret lov til at være i deres hus igen.

- Vi snakkede da lidt om, om vi ville kunne sove, men det gik faktisk fint, siger Bodil Rasmussen, der om natten fulgte med i oprydningsarbejdet fra sit køkkenvindue.

- Jeg var oppe ved midnat, og da kiggede jeg ud ad køkkenvinduet. Der var lys deroppe, så jeg vil tro, at skadeservice har været i gang hele natten, siger Bodil Rasmussen, der er imponeret over beredskabets håndtering af ulykken.

- Det hele var meget velorganiseret. Der kom meget hurtigt beredskab til stedet, og inden for en time var gassen til Græskæmnervej lukket. Politiet var flere gange forbi vores hus for at give nye informationer, siger Bodil Rasmussen.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Pludselig kan Roberts verden vælte: Pårørende til psykisk sårbare efterspørger akuttilbud

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Som 14-årig fandt Teddy ud af, at han var homoseksuel: - Jeg vidste ikke, hvad bøsse betød

Erhverv For abonnenter

Martin fra Svendborg satte en dåse tun til salg for 35 kroner: Den blev solgt - nu lever han af det

Sport

Med video-analyse: GOG's vanvittige comeback - fra nede i sækken til to sekunder fra sejr

Navne For abonnenter

Scandinavian Star-katastrofen: Kristina Siig står i spidsen for den sidste undersøgelse

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er påvist i Danmark

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Svendborg

Bilist overså, at trafikken var gået i stå: Bragede ind i syv andre biler på motorvejen

Svendborg

Uenighed om nyt plejecenter: Udvalgsformand forundret over forslag til placering

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Debat

Weekendklumme: Hvor skal du hen på din næste skiferie?

Ærø For abonnenter

Elever i Marstal bygger bænke og en gris ud af træ: - Vi har lært, at man ikke skal give op

Svendborg

Dagens sydfynske coronatal: Langeland nærmer sig lokale tiltag med incidens på over 400

Annonce