Annonce
Erhverv

Eks-borgmester stemmer blankt i Rema-sag

Bjarne Nielsen (V) undlader for kun anden gang i sine 24 år i lokalpolitik at stemme i sagen om Rema 1000 på Nørrebro. Arkivfoto: Michael Bager
Der tegner sig et flertal på otte mod seks i sagen om den udvidelse af bymidten, der kan bane vej for et Rema 1000-supermarked ved gasværksgrunden i Rudkøbing.

Langeland: Den tidligere borgmester Bjarne Nielsen (V) stemmer hverken ja eller nej, når sagen om en udvidelse af butiksområdet i bymidten på mandag skal afgøres i kommunalbestyrelsen.

Udvidelsen skal bane vej for opførelsen af et Rema 1000-supermarked ved den gamle gasværksgrund på Nørrebro, og med Bjarne Nielsens beslutning er der nu et spinkelt flertal for Rema-planerne i den totalt splittede kommunalbestyrelse.

Otte stemmer for en udvidelse af butiksområdet, seks stemmer imod, mens Bjarne Nielsen altså udlader at række hånden i vejret.

Annonce

Lige hurtigt nok

Han mener ikke, man har udtømt mulighederne for at skaffe plads til en Rema-butik indenfor den eksisterende bygrænse og peger blandt andet på en mulighed ved Engdraget og i området ved den gamle Eltrik-butik.

- Jeg er ikke kategorisk modstander af at udvide bygrænsen, men jeg synes, det her er gået lige hurtigt nok, og at man ikke har undersøgt alle muligheder indenfor bygrænsen. Derfor undlader jeg at stemme, siger Bjarne Nielsen.

Hvis du synes, det er gået for stærkt, og mulighederne ikke er udtømt, hvorfor stemmer du så ikke imod?

Sådan stemmer de

Fyns Amts Avis spurgte midt i januar alle 15 medlemmer af kommunalbestyrelsen, hvad de vil stemme i sagen om den udvidelse af centerområdet i Rudkøbing, der skal skaffe plads til Rema 1000 ved den gamle gasværksgrund.

De stemmer ja: Tonni Hansen (SF), Winni Kielstrup Hansen (SF), Gert Schmidt (SF), Tonny Gjersen (SF), Lisa Pihl Jensen (S), Arno Kruse (S), Ulrik Kølle (V) og Kim Welcher (DF).

De stemmer nej: René Larsen (S), Bo Nissen (K), Jan Ole Jakobsen (V), Knud Gether (V), Erik Jørgensen (SF) og Nynne Printz (SF).

Undlader at stemme: Bjarne Nielsen (V).

- Fordi jeg ikke er imod, at vi får en Rema 1000. Jeg synes, vi er godt besat med dagligvareforretninger i Rudkøbing, men jeg er ikke modstander af, at vi får en Rema 1000, og derfor undlader jeg at stemme, siger Bjarne Nielsen, der tilføjer, at det kun er anden gang i hans 24 år i lokalpolitik, at han stemmer blankt.

Sagen blev mandag behandlet i Økonomiudvalget uden nogen større debat. Her stod et flertal på fire mod tre bag borgmester Tonni Hansens (SF) forslag om at udvide centerområdet med gasværksgrunden, men samtidig tage Apotekerhaven og et område ved Engdraget ud af det område, hvor der i dag kan drives butik.

Hvis det på mandagens møde i kommunalbestyrelsen ender med, at blot én af de nuværende tilhængere springer over på den anden side, så stemmerne ender syv-syv, så falder forslaget.

Annonce
Ærø For abonnenter

Kommunalpolitisk prisfest: Gift i grundvandet er ikke farligt, men det er Facebook

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Tidligere Troense-kok bag tremmer i tre år: Stort narkosalg og dopingbesiddelse

Langeland For abonnenter

Enhedslisten er elefanten i rummet: - Vi bliver nødt til at have nogle drømme og visioner for Langeland Kommune

Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Navne For abonnenter

Forfatterdebutant på 66 år: Wagn Ivan Pedersen har skrevet portrætbog om en af Sydfyns sportskæmper

Debat

Kære læser: Vi vil gerne hjælpe jer ud af ekkokamrene på sociale medier, så nu gør vi alle valghistorier gratis for alle

Sport For abonnenter

GOG-trup spiller tidligt skæbneopgør i corona-epicenter

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Erhverv For abonnenter

Ikonisk møbelfabrik "vender hjem" til Odense: - Det har altid været et ønske at åbne butik her

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

Svendborg skraber bunden i ny idrætsundersøgelse: - Jeg er meget overrasket

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Faaborg-Midtfyn

Store babser i forhaven vækker opsigt: Har Berit lavet Fyns sjoveste græskarfamilie?

Kultur For abonnenter

Fynsk band har spillet over 1000 koncerter: 43 koncerter på en enkelt måned er rekord

Ærø

Tre timers ekstra sejltur: Fredag sejlede den ene tvillingefærge i ring

Annonce