Annonce
Erhverv

Ejerskifte i Bogense Plast: Grundlægger Freddy Tindhof købt ud af ledelse

Der har længe været gjort klart til et generationsskifte i Bogense Plast, hvor grundlægger Freddy Tindhof nu træder tilbage. Her i selskab med Peter Rahbæk Juel og Trine Bramsen, da de to socialdemokratiske politikere sidste år besøgte virksomheden. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Anja Drewsen, Per Grunddal Jørgensen og Ib Jensen overtager ejerskabet af Bogense Plast. Grundlæggeren Freddy Tindhof sælger sin andel på 75 procent pr. 1. april.

Bogense: Bæredygtig plast, flere industrirobotter og mere eksport. Fremtidsplanerne hos Bogense Plast er mange.

Dem ville Freddy Tindhof være i spidsen af, indtil han fyldte 80 år, udtalte grundlæggeren til Fyens Stiftstidende for et år siden. Men samtidig var der gjort klar til et generationsskifte til ledelsen:

- Jeg har en ledelse, som jeg har fuld tillid til at kan klare opgaven, sagde han i 2019.

Det sker så nu. I en pressemeddelelse melder Bogense Plast ud, at Freddy Tindhof pr. 1. april sælger 75 procent af virksomheden til den nuværende ledelse i Bogense Plast: Anja Drewsen, Per Grunddal Jørgensen og Ib Jensen.

Alderen har alligevel trykket lidt, fortæller ny ejer Per Grunddal Jørgensen:

- Muligheden viste sig at være inden for rækkevidde, så Freddy Tindhof er gået på pension nu. Som Freddy selv siger: ”Man er ude, når man er ude”.

Men hvorfor ikke vente til efter corona-krisen er drevet over?

- Vi gør det, fordi vi har tillid til vores virksomhed og vores kunder. Vores virksomhed er superstærk, og så har det været planlagt i længere tid, fortæller Per Grunddal Jørgensen.

Annonce
Det er en underlig følelse at stå med det fulde ejerskab, men det virker relativt naturligt.

Per Grunddal Jørgensen, medejer af Bogense Plast

Fortsætter som før - opad

Stærk er virksomheden, hvilket kan ses ved en stor eksport til kunder i hele verden samt en positiv bundlinje. Det er en konsekvens af mange års investeringer i automation og teknologi, som de nye ejere har tænkt at fortsætte.

Det burde være ligetil, for de nye ejere er langt fra nye i virksomheden.

Anja Drewsen har været produktions- og logistikchef i 24 år, Ib Jensen været økonomichef i tre år, mens Per Grunddal Jørgensen har været teknisk chef i 32 år.

- Det er en underlig følelse at stå med det fulde ejerskab, men det virker relativt naturligt, siger Per Grunddal Jørgensen.

Den uformelle virksomhedskultur præget af høj faglighed og fokusset på bæredygtige løsninger skal fortsætte. For det første, fordi de nyder det, for det andet, fordi det er fremtiden.

En plast-producent kan nemlig godt være grøn, idet Bogense Plast produkter tages i brug inden for vindenergi, elektrificering og effektiv energiudnyttelse. Deres grønne profil resulterede i 2019 i den første nordfynske miljøpris.

Bogense Plast

Bogense Plast ligger i Bogense og beskæftiger cirka 80 medarbejdere.

Sprøjtestøbevirksomheden blev grundlagt i 1979 af Freddy Tindhof.

Han har ejet 75 procent af virksomheden siden 2001. Resten var ejet af Per Grunddal Jørgensen 25 procent. Fra 1. april ejer Anja Drewsen 45 procent, Per Grunddal Jørgensen 45 procent og Ib Jensen 10 procent af firmaet.

Bogense Plast kom i 2018 og 2019 ud med et overskud før skat på henholdsvis 4,2 millioner kroner og 6,6 millioner kroner.

De forventer en kraftig vækst i virksomheden og med stigende eksportandel, som nu ligger på 50 procent af omsætningen.

Det står i skarp kontrast til 2016 og 2017, hvor overskuddet lå henholdsvis 970.000 kroner og 678.000 kroner grundet investeringer i projekter, teknologier og bygninger, samt øgede personaleomkostninger.

Fabrikken er samlet set 7.000 kvadratmeter.

Per Grunddal Jørgensen ejer nu 45 procent af Bogense Plast. Privatfoto
Anja Drewsen ejer også 45 procent af Bogensevirksomheden. Privatfoto
Ib Jensen kan notere sig for en ejerandel på 10 procent af Bogense Plast. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce