Annonce
Svendborg

Ejeren vil stikke med nåle og massere muskler: Blomsterværkstedet Thurø lukker

Lene Schmidts Blomsterværkstedet Thurø lukker ved udgangen af året, men det er muligt at besøge blomsterværkstedet helt frem til 31. december, så man kan nå at købe de sidste ting til jul og nytår. Foto: Finn Eriksen
Lene Schmidt, indehaver af Blomsterværkstedet Thurø, har efter 19 år med sit blomsterværksted valgt at lukke sin forretning. I stedet kalder en ny drøm og levevej. Lene Schmidt har nemlig uddannet sig til fysiurgisk massør og certificeret BMS akupunktør.

Thurø: "Blomster er smukke, men varer ikke evigt. Det gør Blomsterværkstedet Thurø heller ikke". Sådan skrev Lene Schmidt fra Blomsterværkstedet Thurø på sin facebookside forleden. Fra 31. december lukker hun ned for sin blomsterforretning på Søndervej 12 på Thurø. Det sker efter 19 år med butik på adressen, og det er derfor også med vemod, at hun nu lukker.

- Det er et barn, jeg har haft i 19 år, som jeg siger farvel til. Det er da mærkeligt, men det er privilegium at sige fra, fordi jeg har for travlt, fortæller Lene Schmidt.

De senere år har hun haft meget travlt med at binde blomster, holde styr på blomsterværkstedet og gårdbutikken, men nu vil hun gerne have mere tid til sig selv og familien.

- Blomsterjobbet er sindssygt hårdt. Der er mange timer i det. Jeg har børnebørn nu, og dem vil jeg også være lidt mere for, siger Lene Schmidt.

Annonce
Lene Schmidts Blomsterværkstedet Thurø lukker ved udgangen af året, men det er muligt at besøge blomsterværkstedet helt frem til 31. december, så man kan nå at købe de sidste ting til jul og nytår. Foto: Finn Eriksen

Ny retning som massør

Det er derfor blevet tid til at skifte kurs for den 55-årige butiksindehaver. Fra januar 2020 åbner hun op for "Kroppens velvære", hvor hun tilbyder massage og smertebehandling i BMS akupunktur. En mangeårig drøm, der nu går i opfyldelse for Lene Schmidt.

- Det alternative har altid interesseret mig. De seneste tre-fire år har jeg selv haft dårlig ryg og haft ondt i lænden, og jeg kunne ikke ret meget. Jeg tog derfor i 2017 BDS akupunktur, og jeg fejler ikke noget mere. Det er vældig interessant, det her med at hjælpe andre og ikke mindst selvhjælp, fortæller Lene Schmidt, som har planer om at udvide den nye forretning allerede i den nærmeste fremtid.

- Jeg har taget en gren mere på, og det er massage-uddannelsen, som jeg blev færdig med i juni. Så kan jeg afsløre, at jeg går videre med en kropsterapeut-uddannelse også, og så er jeg ellers selvkørende, forklarer hun.

Lene Schmidt kan derfor nu skrive certificeret BMS akupunktør og uddannet fysiurgisk massør på CV'et.

Stadig mulighed for gårdsalg

Selvom Lene Schmidt lukker for al betjening og blomsterbinding, så vil det stadig være muligt at komme forbi gårdbutikken og købe planter, hvis der er interesse for det blandt hendes kunder.

- Så længe vi bor her, vil der være planter, men buketter siger jeg fra over for, fortæller Lene Schmidt.

Det bliver stadig muligt at betale med mobilepay eller kontant i postkassen.

Lene Schmidts Blomsterværkstedet Thurø lukker ved udgangen af året, men det er muligt at besøge blomsterværkstedet helt frem til 31. december, så man kan nå at købe de sidste ting til jul og nytår. Foto: Finn Eriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Min Mening: Sproget er mageløst

Læserbrev

Debat: Tagsten og tagsten er ikke det samme

Lokaldebat: I Teknik- og Erhvervsudvalget var der i sidste uge en ophedet debat i et ellers uskyldigt dagsordenpunkt på en igen meget lang dagsorden – en sag, der nu skal drøftes på det kommende byrådsmøde. Emnet handler om en dispensation fra en gældende lokalplan, hvor en bygherrer på et nyopført hus ønsker at anvende andre materialer end der er angivet i lokalplanen, og vil dermed afvige fra de byggematerialer nabohusene er opført med. Sagen handler om materialevalg i et konkret byggeprojekt. Bygherrer ønsker at anvende cementtagsten i stedet for for eksempel teglsten, som er et dominerende byggemateriale i lokalsamfundet. Der er allerede angivet masser af alternativer til teglsten i lokalplanen. Dog ikke cementtagsten. Giver Byrådet lov til dette nybrud, kan det sandsynligvis påvirke huspriserne i området, når der er et hus, der på den måde skiller sig ud med et radikalt andet materialevalg. Den samfundskontrakt, der er opstået mellem nuværende borgere i et lokalsamfund og byggemyndigheden, skal ikke udsættes for angreb hver gang der enten bygges nyt eller blot, fordi bygherre kan finde et alternativt produkt, der er billigere på markedet. Det kan hverken politikerne eller et lokalsamfund holde til i længden. At der er indskrevet teglsten i lokalplanen, som en blandt flere muligheder, handler ikke bare om at skabe bygningsmæssig harmoni i et lokalsamfund, men handler også om at fastholde en kulturhistorisk dimension – at teglindustrien har betydet meget på Sydfyn. Politikerne i Byrådet må stå vagt om denne lokale bygningskultur – og vise respekt overfor de naboer, der har overholdt lokalplanen. Alt andet er utroværdigt.

Annonce