Annonce
Svendborg

Eftersøgt med helikopter: Nu er kajaktyv dømt

En redningshelikopter fra Forsvarets Operationscenter blev den 31. juli 2019 sendt af sted fra Flyvestation Skrydstrup for at deltage i eftersøgningen af en beruset mand, der havde stjålet en kajak ved Christiansminde. Foto: Ole Grube
33-årig svendborgenser fik fire måneders fængsel for at stikke til havs i en stjålet kajak og køre rundt i byens gader i en stjålet traktor.
Annonce

Svendborg: En 33-årig mand satte i sommer en redningshelikopter fra Forsvarets Operationscenter på, hvad der kunne have været en overflødig opgave.

Det skete, da han om aftenen den 31. juli i en brandert stjal en kajak ved Hotel Christiansminde og sejlede ud i Svendborg Sund.

Vidner slog alarm, men det lykkedes ham dog at redde sig selv i land på den anden side af sundet ved Vindebyøre. Her blev han anholdt og sigtet for brugstyveri af kajakken.

Den 33-årige, der bare to uger forinden var kommet på fri fod efter en ni måneder lang afsoning, fortsatte dog sin kriminalitet, og ugen efter blev han anholdt igen.

Det skete om aftenen den 5. august, hvor udbyttet ved et indbrud i en hal på Slotsvængevej gav endnu en turoplevelse.

Efter forgæves at have gennemrodet forskellige biler i hallen for noget at stjæle, stjal den 33-årige nemlig en traktor tilhørende Svendborg Andelsboligforening. Den fik han startet og kørte ud i gaderne. Senere efterlod han den på Tvedvej.

Politiet tog ham på fersk gerning, da han en times tid senere forsøgte at bryde ind i et hus på Tværvej.

I et efterfølgende grundlovsforhør blev han dog løsladt, men da Østre Landsret underkendte byrettens afgørelse, blev han dagen efter alligevel ført bag tremmer.

Og her sidder den 33-årige stadig.

Han er nu i færd med at afsone de fire måneders fængsel, som Retten i Svendborg senere vurderede lovovertrædelserne til.

Den 33-årige er tidligere straffet for tyveri flere gange. Han blev dog i den seneste sag frifundet for en tiltale om indbrudsforsøg på Svendborg Erhvervsskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce