Annonce
Bagsiden

Efterlysning: Hvem gør hvad hvorhenne?

Kan dette være vejmænd i gang med at lægge hovedvej 1 nord om Vissenbjerg? Foto: Vissenbjerg Lokalhistoriske Forening og Arkiv
Damptromler, nummerplader og kasketter giver fingerpeg. Men lokalhistorisk arkiv har brug for Bagsidens læsere.
Annonce

Vissenbjerg: Selv om søgetjenesten, hvor Fyns mest vidende bagsidelæsere hjælper hinanden, hedder Hvemhvadhvor, er det sjældent, at alle tre spørgeord indgår i samme efterlysning. Men det gør de i dag.

Vissenbjerg Lokalhistoriske Forening og Arkiv har sendt os et gammelt billede og vil ganske enkelt vide: Hvem ser man på billedet? Hvad er de i gang med? Hvor er det taget henne.

Annonce

Måske fra 1930'erne

- Vi har for en del år siden fået billedet indleveret. Personen, som afleverede det, havde ikke oplysninger om det, men vi tog imod det i håb om at få en afklaring, da det så interessant ud, og giveren mente, det var taget i Vissenbjerg-området, skriver John Jakobsen fra lokalarkivet.

- Vi har haft det udstillet sammen med andre billeder, der manglede oplysninger, men uden resultat. Vi håber, at Bagsidens kloge læsere kan hjælpe. Billedet er måske taget i 1930'erne, da der er biler fra omkring 1930 på billedet. Der er også to damptromler, og en del af mandskabet ser ud til at være amtsvejmænd, som er kendetegnet ved deres kasketter, tilføjer John Jakobsen.


- Vi har haft det udstillet sammen med andre billeder, der manglede oplysninger, men uden resultat. Vi håber, at Bagsidens kloge læsere kan hjælpe.

John Jakobsen fra lokalarkivet i Vissenbjerg


Annonce

Skriv til arkivet

Han oplyser, at der var en del vejomlægninger ved Vissenbjerg før og efter besættelsen. Blandt andet blev hovedvej 1 omlagt til at gå nord om Vissenbjerg by. Det arbejde blev sat i gang i slutningen af 1930'erne, holdt pause fra 1940 til 1945, og blev afsluttet sidst i 1940'erne. Måske stammer billedet derfra?

Hvemhvadhvor

Hvemhvadhvor er Bagsidens gratis søgetjeneste, hvor Fyns mest vidende bagsidelæsere hjælper hinanden med at finde nogen eller noget.

Det koster ikke noget, men alle henvendelser skal være til din mail.

Efter et stykke tid skal vi have at vide, hvordan det gik, så vi kan fortælle det til de andre bagsidelæsere.

Send tekst og billede til: hhh@fyens.dk eller hhh@faa.dk.

Vi forbeholder os ret til at afvise efterlysninger.

Oplysninger om, hvad man ser på billedet, kan mailes til: john-jakobsen@outlook.dk.

Vi vender tilbage, når der er nyt i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tåsinge-brugs drukner i pakkepost: - Det går selvfølgelig ud over Svendborgs specialbutikker

Annonce