Annonce
Bagsiden

Efterlysning: Hov, det er da min farfar

Manden i hvid jakke på ladet af lastbilen hed K.A. Nielsen. Det fortæller hans barnebarn. Foto: Vissenbjerg Lokalhistoriske Arkiv
Takket være to bagsidelæsere ved lokalarkiv nu, hvad der foregår på gammelt billede ... og hvilken tid på året, det er taget.
Annonce

Læserhjælp: For en uge siden spurgte John Jakobsen fra Vissenbjerg Lokalhistoriske Arkiv om nogen kunne hjælpe med hvem, der gør hvad og hvorhenne på et billede af vejfolk, arkivet havde modtaget. Der var der. John Jakobsen skriver:

- Jytte Hansen har genkendt sin farfar, K.A.Nielsen (1899-1973), der var amtsvejmand. Han ses på billedet i hvid jakke og stående på ladet af den ene bil. Jytte Hansen ved dog ikke, hvor billedet er taget eller hvornår.

- Torben Pedersen, der var amtsvejmand 1978-2007, fortæller at billedet er taget i vinterhalvåret, da vejmændene har sorte kasketter på, idet sommerkasketterne var khakifarvede. Torben Pedersen fortæller også, at der på emblemet på kasketten i Odense Amts Vejvæsen stod O.A.V., og på kasketten hos Svendborg Amt stod S.A.V. Ved sammenlægningen til Fyns Amt i 1970 fik alle amtsvejmænd kasketter med humleblade i emblemet.


... billedet er taget i vinterhalvåret, da vejmændene har sorte kasketter på, idet sommerkasketterne var khakifarvede.

Torben Pedersen, tidligere amtsvejmand


Annonce

Kan være fra Vissenbjerg

Billedet kan godt være taget i Vissenbjerg-området, da Fyns Amt netop gennem årene havde en del vejprojekter her, siger John Jakobsen. Han takker for hjælpen og runder af:

- De indkomne oplysninger tilføjes billedet i Lokalhistorisk Arkiv, og så håber vi blot, at der kommer gæster i arkivet, som kan tilføje de manglende oplysninger om sted og tidspunkt for billedet. Vissenbjerg Lokalhistoriske Arkiv er åbent igen torsdag den 13. august på 1.sal over Vissenbjerg Bibliotek.

Annonce

Ikke til øl men til brand

Også Hanne Francker, Langeskov, har fået opklaret en sag. Hun sendte et billede af en øloplukker-lignende dims til hhh@fyens.dk og fik dette svar fra Ib Jensen:

Hanne Franckers dims, der altså ikke var til at slukke halsbrand, men alle andre brande. Foto: Hanne Francker

- Den mystiske øloplukker er en slangedorn. Den bruges til at samle og adskille brandslanger. Før min ansættelse i Københavns Brandvæsen i 1965, var det personlig udrustning, men der blev så lavet en større model, som fik plads på køretøjerne, skriver Ib Jensen og tilføjer:

- Vær forsigtig. Den kan godt knække halsen på en flaske.

Annonce

En snurrende dims

Og så skal vi videre til en ny efterlysning. Jørgen Thulesen, Nyborg, har sendt et billede af en lille snurretop og spørger ganske enkelt:

- Er der nogen, der kender sådan en snurredims, og hvad hedder den? Jeg kan ikke huske, hvor jeg har den fra.

Hvad hedder sådan en snurredims? Indsendt af Jørgen Thulesen

Vi sender spørgsmålet i udbud hos Fyns klogeste bagsidelæsere. Ved I noget om snurredimsen, kan I maile til: je.thulesen@turbopost.dk. Vi vender tilbage, når der er nyt i sagen.

Hvemhvadhvor

Hvemhvadhvor er Bagsidens gratis søgetjeneste, hvor Fyns mest vidende bagsidelæsere hjælper hinanden med at finde nogen eller noget.

Det koster ikke noget, men alle henvendelser skal være til din mail.

Efter et stykke tid skal vi have at vide, hvordan det gik, så vi kan fortælle det til de andre bagsidelæsere.

Send tekst og billede til: hhh@fyens.dk eller hhh@faa.dk.

Vi forbeholder os ret til at afvise efterlysninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce