Annonce
Svendborg

Efter tre fede HF-år i Svendborg: Nu står unge til søs

Efter tre år på HF Søfart i Svendborg er Helle Truelsen (t.v.), Rasmus Mikkelsen og Rikke Eskar klar til videre uddannelse i Det Blå Danmark. Et par timer efter Koøjets foto blev taget, fik Rasmus også sin hue. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Helle og Rikke har valgt navigatør-vejen og Rasmus vil være maskinmester. Forude venter Mærsk Line, Torm og Mærsk Tankers.

SVENDBORG: Forhallen på Svendborgs VUC Fyn i Viebæltet stråler af guldstrimler, Dannebrogs-flag, blomsterbuketter og ikke mindst glade unge med en nyerhveret hovedprydelse: Båndet er signalflag , kanten er blå og kokarden indeholder et anker.

Den glade stemning signalerede tidligere på ugen en afsluttet, tre-årig HF Søfart på de samarbejdende uddannelsessteder VUC Fyn, Svendborg Søfartsskole og Simac.

Afdelingsleder Anni Evertsen fra VUC oplyser, at foruden en fuld HF-eksamen har de unge erhvervet sig papirer som ubefaren skibsassistent samt første modul af skibsofficer-uddannelsen.

Flere af de nyslåede søfarts-HF’ere, som Koøjet talte med, er nu klar til næste trin mod en levevej i Det Blå Danmark.

Rikke Eskar fra København blev tændt på det maritime under et besøg på skoleskibet Danmark og kom derefter ind på HF Søfarts nautiske linje i Svendborg:

- Jeg har været glad for kombinationen af teori og praksis, siger Rikke Eskar, der i næste måned påmønstrer tankeren Torm Estrid i Singapore.

Rasmus Mikkelsen fra Rudkøbing var egentlig på vej mod en plads som elektrikerlærling, men fandt ud af , at HF Søfart gav et bredere fundament til ønsket om at blive optaget på Simacs maskinmesteruddannelse.

Nu ser Rasmus Mikkelsen tilbage på tre HF-år med en kombination af bl. a. gymnasial teori og maritim praksis:

- Det har været rigtig godt. Til august skal jeg på Simac, og fra december skal jeg ud tre måneder med Mærsk Line, siger Rasmus Mikkelsen.

Helle Truelsen, der stammer fra Sønder Felding, valgte nautisk linje, da hendes efterskole fik besøg fra Marstal Navigationskoles HF Søfart:

- Jeg har haft tre gode år i Svendborg. En fed vekslen mellem teori og praksis. Og i næste uge skal jeg påmønstre hos Mærsk Tankers i Indien, fortæller Helle Truelsen.

I august startes i Svendborg to nye HF Søfart-klasser, hvor der stadig er få pladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce