Annonce
Langeland

Efter tre år med Peder Hansen: Venstre indleder jagt på ny formand

Venstres spidskandidat Peder Hansen (i midten) fik ikke den borgmesterpost, han gik efter, men han fik et fint valg med 669 personlige stemmer. Nu ønsker han efter valget til kommunalbestyrelsen at træde tilbage som formand for Venstre på Langeland. Foto: Andreas Bastiansen
Peder Hansen ønsker at træde tilbage som lokalformand for Venstre på Langeland på generalforsamlingen til februar, efter at han er blevet valgt til kommunalbestyrelsen.

Langeland: Venstre på Langeland indleder nu jagten på en ny lokalformand forud for generalforsamlingen i partiforeningen til februar.

Formanden gennem de seneste tre år, Peder Hansen, var også spids- og borgmesterkandidat ved valget, og han træder 1. januar ind i den nye kommunalbestyrelse. Derfor ønsker han at træde til side som formand.

- Jeg mener, det er sundest, at de to ting er skilt ad. Dem, der sidder i organisationen, skal helst ikke være politikere, men i stedet sørge for samspil og modspil og for at der er en dialog mellem vælgerne, medlemmer og dem, der sidder i kommunalbestyrelsen, siger Peder Hansen, der ikke vil pege på en afløser på formandsposten.

Annonce

- Men jeg håber, der er en af de unge, der vil tage over, siger han.

Mange opfordringer

Venstre gik frem og vandt et mandat ved valget, men det lykkedes ikke at skubbe Tonni Hansen (SF) ud fra borgmesterkontoret, som var det altoverskyggende mål. Peder Hansen fik dog et fornemt personligt valg med 669 stemmer, og han var på den måde med til at stoppe Venstres blødning fra 2017-valget.

Venstres valg

Sådan er det gået Venstre ved kommunalvalgene i Langeland Kommune:

2021: 28,7 procent (5 mandater ud af 15)

2017: 23,0 procent (4 mandater ud af 15)

2013: 28,2 procent (5 mandater ud af 15, borgmester Bjarne Nielsen)

2009: 17,8 procent (4 mandater ud af 15, borgmester Bjarne Nielsen)

2005: 17,2 procent (5 mandater ud af 25 pladser)

Borgerlisten med Knud Gether i spidsen stillede op ved valgene i 2005, 2009, og 2013, men fusionerede med Venstre op til valget i 2017.

Han fortæller, at Venstre endnu ikke har evalueret valgkampen og valgresultatet, men at han i den seneste uge har fået mange opfordringer til at fortsætte som spidskandidat. Før valget sagde han, at han kun gav sig selv én chance for at vinde borgmesterposten, og det gentog han på valgnatten.

- Jeg har fået rigtig, rigtige mange opfordringer – faktisk overvældende mange til at fortsætte, men det er ikke noget, jeg vil gå ind i en debat om nu. Jeg har en aftale med min hustru om, at vi lige skal tage den med ro, siger Peder Hansen.

Det lyder til, at du ikke er totalt afvisende?

- Nej, jeg holder fast i det, jeg har sagt tidligere, men det er klart, at man lytter til, hvad folk siger. Men man skal også tænke på sig selv, siger 60-årige Peder Hansen.

Annonce

To øretæver

51-årige Ulrik Kølle Hansen fra Bagenkop fik også en fornemt valg med 427 personlige stemmer, men han har endnu ikke taget stilling til, om han skal gå efter posten som partiets spidskandidat om fire år. Han stillede for et år siden op mod Peder Hansen, men tabte den interne Venstreduel om spidskandidatposten med 78 stemmer mod 23.

Ulrik Kølle Hansens (th) popularitet er stigende hos vælgerne. I 2017 fik han 225 personlige stemmer, mens vælgerne denne gang satte 427 krydser ud for hans navn. Foto: Finn Eriksen

Da Venstres medlemmer et år senere skulle rangere de 12 kandidater, blev Ulrik Kølle Hansen sendt ned på en skuffende ottendeplads. Ved valget i 2017 var han nummer tre.

Jeg har fået rigtig, rigtige mange opfordringer – faktisk overvældende mange til at fortsætte, men det er ikke noget, jeg vil gå ind i en debat om nu.

Peder Hansen (V)

- Først var der valget til spidskandidat, og så var der placeringen på kandidatlisten, og her fik jeg jo to øretæver. Det er fint at have godt forhold til Venstres medlemmer, men det er endnu bedre at have et godt forhold til vælgerne, og jeg er oprigtig glad for mit valgresultat, konkluderer Ulrik Kølle Hansen.

Anerkender Venstres medlemmer dig ikke på samme måde som vælgerne?

- Det ser det ikke ud til, og jeg ved ikke, hvorfor det er sådan. Men hvis jeg skal gøre mig de overvejelser, som de spørger til (spidskandidat ved valget i 2025, red.), så må jeg arbejde på at finde ud af, hvorfor det er sådan, siger Ulrik Kølle Hansen.

Annonce

Der kan ske meget

Kan du slå Tonni Hansen om fire år?

- Ikke som det ser ud nu, men der er fire år, til der er valg, og der kan ske meget på fire år, siger han.

Da Bagenkopfiskeren i 2009 stillede op første gang, var det på Radikale Venstres liste. Det gav ingen plads i kommunalbestyrelsen, men fire år senere havde han skiftet til Venstre og blev valgt med 169 stemmer.

I 2017 blev han genvalgt med 225 stemmer, og 1. januar kan han sætte sig i en af de 15 stole i rådhussalen med 427 stemmer i ryggen.

Annonce
Ærø For abonnenter

En skorstensfejer, en læge og en militærmand: Mød de nye ansigter i Ærøs kommunalbestyrelse

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Anns mand vidste, at hun var lesbisk: Alligevel giftede de sig

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konkursramt vvs'er og arkitektfirma i konflikt: Beskyldningerne flyver, og store fynske prestige-byggerier forsinkes

Debat

Klumme: Spar ikke på visionerne for børnenes læring og dannelse

Søsiden

Når standardfærgen skal spare et kvarter: Ekspres-fart fordobler elforbrug

Lyt: Florin overlever ved at sælge hjemløse-aviser: - Min eneste drøm er, at mine børn får et bedre liv

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Millionoverskud på ejendomme, overfladebehandling og rengøring - og to tilfredse murermestre

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Langeland

Læserbrev: Lad os nu få en helhedsplan for et grønt og levende Torvet

Langeland

Bagenkoppernes nye icebreaker: Ny van(d)vittig festival på Sydlangeland

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Ærø

Forvirring om avisbudene: Hvad skal der ske?

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Langeland

Nyt erhvervsnetværk: - Der gemmer sig små virksomheder derude, men vi kan ikke finde dem

Annonce