Annonce
Svendborg

Efter to års forberedelse: Gymnastikhøjskole må aflyse kæmpe arrangement

En stor gymnastikfestival sidst i juni på Gymnastikhøjskolen i Ollerup bliver ikke til noget. Den er aflyst som følge af Covid-19. Foto: Gymnastikhøjskolen i Ollerup.
Et stort anlagt gymnastikarrangement, som skulle have foregået mellem 24. og 28. juni på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, er aflyst som følge af coronavirus. Aflysningen kommer til at koste skolen penge, oplyser forstander.

Ollerup: På Gymnastikhøjskolen i Ollerup må man sande, at Covid-19 og de restriktioner, som samfundet er underlagt, har store konsekvenser.

Først var det gymnastikhøjskolens 100 års jubilæumsfest i begyndelsen af maj, som måtte aflyses som følge af virusudbruddet. Og nu har ledelsen så været nødt til at droppe en længe planlagt gymnastikfestival.

Det forklarer stævnekoordinator på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Johannes Bjerre.

- Vi havde planlagt en stor, international gymnastikfestival, som skulle køre i fem dage fra 24. til 28. juni, hvor vi forventede, at der ville komme mellem 2-3000 mennesker hver af dagene, siger han om det aflyste arrangement.

Han forklarer, at mange af deltagerne til gymnastikfestivalen ville være kommet fra udlandet, og at det var en medvirkende faktor til, at højskolen har truffet beslutningen om at aflyse nu og ikke ventede til senere.

- Der var cirka 500 udenlandske deltagere, som skulle have rejst hertil. Heraf 20 hold. Og der kunne vi mærke et stigende pres fra dem om at få mere at vide om, hvordan det går her, om rejsetider, flybilletter og så videre. Og til sidst måtte vi altså tage den her beslutning, selvom det er drønærgerligt, siger Johannes Bjerre.

Annonce
Flere end 500 udenlandske gymnaster skulle have deltaget i gymnastikfestivalen, som nu er aflyst. Foto: Gymnastikhøjskolen i Ollerup.

To års arbejde

Festivalen skulle have været kulminationen på et skoleår, hvor Gymnastikhøjskolen i Ollerup også kunne fejre 100 år. Og der var lagt mange kræfter i at skabe en storslået begivenhed, forklarer Johannes Bjerre.

- Ollerup har mange samarbejdspartnere rundt om i verden og mange internationale elever, som har været her gennem årene. Mange af dem var inviteret til at komme, ligesom flere andre danske gymnastikhold var det, og det ville have været som et lille landsstævne, siger han..

- Der var også forberedt en konference, hvor vi ville været gået i dybden med, hvad dansk gymnastik er, og hvad det er for nogle ting, der driver foreningslivet i Danmark. Og så skulle vi jo vise, hvad det er, vi laver her på Gymnastikhøjskolen, siger stævnekoordinatoren.

I to år har han og andre arbejdet frem mod festivalen. Derfor gør det også ondt at måtte aflyse her kort før målstregen.

- Det er virkelig svært og ret mærkeligt. Dagen efter, vi skrev rundt til alle, er det da en mærkelig fornemmelse af tomhed at vide, at det her møde mellem en masse mennesker ikke kommer til at foregå. Det er heller ikke noget, man ville kunne arrangere igen fra dag til dag, siger eventkoordinatoren, som forklarer, at det ikke var nogen mulighed at flytte festivalen – blandt andet fordi det i så fald ville kollidere med starten på et nyt skoleår, hvor mange af de tilmeldte ikke ville kunne deltage.

Koster penge

Aflysningen kommer til at få økonomiske konsekvenser for Gymnastikhøjskolen i Ollerup. Det bekræfter forstander Uffe Strandby.

- Det bliver dyrt. Vi har haft alle opstartsudgifterne og gjort alt klar. Der har været lønudgifter til dem, der har siddet i sekretariatet i et par år, ligesom vi internt har brugt mange løntimer på det. Nu skulle vi så have indtægterne fra deltagerne, men det får vi ikke, lyder det fra forstanderen, der dog ikke kan sige præcist, hvor mange penge det drejer sig om.

Han ærgrer sig naturligt nok over, at skolen nu har måttet trække stikket på to store arrangementer på grund af coronavirus.

- Jeg synes, det er så trist. De gymnaster, som skulle deltage, går glip af en stor oplevelse. Både de danske og udenlandske og vores egne elever, hvor den her oplevelse jo var en del af deres højskoleophold, siger Uffe Strandby.

Han forklarer, at det fortsat står hen i det uvisse, om Demokratifestivalen på grundlovsdag, som gymnastikhøjskolen også står bag, må lide samme skæbne som de to andre arrangementer.

- Den beslutning kan vi godt trække lidt, fordi det er et internt arrangement. Det ville selvfølgelig også være træls at tage sådan en oplevelse ud af elevernes ophold. Men lad os nu se, hvordan det går.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jubilæum For abonnenter

Fra billettering og klingende mønt til digitalt rejsekort: For halvtreds år siden kørte Kjeld Uhrenholt sin første bus

Annonce