Annonce
Svendborg

Efter tillidserklæring fra baglandet: Arly går efter toppost i nyt byråd

John Arly Henriksen er både populær blandt vælgerne og i det socialdemokratiske bagland, og nu vil han veksle populariteten til indflydelse og går efter en post som udvalgsformand i et nyt byråd. Foto: Michael Nørgaard
Socialdemokraten John Arly Henriksen er både populær i partiets bagland og blandt vælgerne, og nu vil han veksle populariteten til indflydelse. Han fortæller, at han går efter den formandspost, som partifællen Flemming Madsen har i dag.

Svendborg: John Arly Henriksen blev belønnet med en post som gruppeformand i Socialdemokratiet, da han ved valget i 2017 suste indenom stort set alle partifæller og blev valgt til byrådet med 479 personlige stemmer.

Borgmester Bo Hansen var dengang den eneste S-kandidat, der fik flere personlige stemmer end debutanten, og nu har den tidligere politi-rådgiver i FN og EU fået en ny tillidserklæring. Han blev placeret som nummer tre på S-listen, da medlemmerne i partiforeningen skulle rangere de 26 kandidater på en opstillingsliste, og den tillid vil John Arly Henriksen nu veksle til indflydelse.

Han fortæller, at han går efter en post som udvalgsformand efter valget til november.

Annonce

- Det har jeg fortjent med den indsats, jeg har lavet, og med den store opbakning jeg har fået fra partiet og fra de sydfynske vælgere. Jeg får meget positiv respons fra borgerne, og det er Bo Hansen også vidende om, siger John Arly Henriksen.

Lade vælgerne tale

Hvilken formandspost går du efter?

- Det tager vi efter valget, men jeg har størst interesse for teknik- og erhvervsområdet. Det er det sværeste område med de største udfordringer, men det er også det mest spændende område, og det vil være fantastisk at kunne sætte mit præg på, hvordan byen skal udvikle sig.

Den post har din partifælle Flemming Madsen i dag?

- Ja, men det har også min interesse. Det er et område, som jeg virkelig brænder for, og nu må vi lade vælgerne tale til november.

S-listen

Sådan har det socialdemokratiske bagland rangeret de 26 kandidater forud for valget 16. november. Tallene i parentes viser kandidaternes placering på listen ved valget i 2017.

1. Bo Hansen (1), 2. Hanne Klit (2), 3. John Arly Henriksen (10), 4. Pia Dam (4), 5. Maria Haladyn (13), 6. Anne Katrine Olsen (6), 7. Flemming Madsen (5), 8. Torben Jensen (9), 9. Karl Magnus Bidstrup (ny), 10. Mikael Hansen (11), 11. Bjarne Elnegaard (ny), 12. Torben Frost (23), 13. Kristine Andersen (ny), 14. Mads Jørgensen (ny), 15. Lotte Theilsø (17), 16. Birthe Stjernegaard (19), 17. Claus Krossteig (12), 18. Mai-Britt Strøm (18), 19. Heidi Juul Kjær (ny), 20. Astrid Ejlersen (ny), 21. Lasse Gredal (ny), 22. Børge Bisgaard (ny), 23. Jesper Piil Thomsen (ny), 24. Bjørn Brøndum Pedersen (15), 25. Kent Jørgensen (22), 26. Søren Brygger Therkelsen (ny).

Hvis du får flere stemmer end Flemming Madsen, skal du så have den post?

- Så synes jeg, at jeg står stærkt til at få den eller noget tilsvarende.

Hvad kunne det være?

- Det kunne være en formandspost for kultur- og fritidsområdet, som også har min interesse.

Har du talt med Bo Hansen om dine ambitioner?

- Bo kender godt min interesse og min holdning, og skulle jeg efter valget stå med et pænt valg og være godt forankret, så kan man vel godt lægge to og to sammen. Så bør jeg have noget indflydelse, siger John Arly Henriksen.

Annonce

Politisk kampplads

Borgmester Bo Hansen mener, det er for tidligt at begynde at dele poster ud otte måneder før et valg, men John Arly Henriksens ambitioner kommer ikke bag på ham.

- Jeg har også set Johns bevægelse både ved valget og ved urafstemningen, og jeg er heller ikke i tvivl om, at John får et godt valg. Han har et kæmpe netværk og er meget aktiv, men fordelingen af poster vil jeg ikke gå ind i, før vi overhovedet ved, om vi har vundet valget, siger Bo Hansen.

Har du sat dig ned og tænkt over, hvem der kunne blive formand for det konfliktfyldte teknik- og erhvervsudvalg efter et valg?


Jeg får meget positiv respons fra borgerne, og det er Bo Hansen også vidende om.

John Arly Henriksen (S)


- Nej, men den opgave Flemming Madsen har i denne periode, er uden sammenligning den sværeste opgave i byrådet. Udvalget har mange svære sager, som vækker en masse følelser, og området er i det seneste halvandet år også blevet den politiske kampplads. Det skyldes blandt andet den måde, udvalget er sammensat på. Flemming har en svær opgave, og det ville en hvilken som helst politiker have, siger Bo Hansen.

Flemming Madsen vil ikke deltage i en diskussion om politiske poster. Han siger:

- Nu skal vi have et valg, og så kigger vi på, hvordan kabalen kan gå op bagefter. Der er jo ingen, der ved, om vi er valgt.

Annonce

Massive samarbejdsproblemer

Det politiske klima i Teknik- og Erhvervsudvalget har været dårligt gennem en årrække, og Bo Hansen forsøgte i 2019 at løse samarbejdsproblemerne med et forslag om en formandsrokade.

Han ville have Flemming Madsen (S) og Lars Erik Hornemann (V) til at bytte formandsstol, så Hornemann overtog ansvaret for teknik- og erhvervsområdet, mens Madsen blev formand for Kultur- og Fritidsudvalget, men man kunne ikke blive enige om betingelserne.

John Arly Henriksen forklarer, at han står for en kurs, der er en balancegang mellem nyt og gammelt.

- Jeg er fortaler for fornyelse, men det skal ske med måde og uden at det skæmmer det Svendborg, som vi kender, for meget. På havnen skal vi bevare det maritime dna, så det ikke bliver til caféer og teatre det hele, men også giver plads til havnens folk og den generation, der har skabt landets bedst bevarede provinshavn, siger John Arly Henriksen.

Da han stillede op ved valget i 2017, var det på en dispensation, fordi han ikke havde været medlem af Socialdemokratiet i et år, men partiet bød ham ikke velkommen med åbne arme. John Arly Henriksen fik dispensationen med blot en stemmes overvægt blandt 59 stemmeberettigede.

Hans far, afdøde Preben Henriksen, er også tidligere byrådsmedlem med socialdemokratisk partibog.

Annonce
Ærø For abonnenter

Endnu en fornem pris til Ellen: - Ærø er virkelig kommet på landkortet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Helbredet driller: Charlotte har solgt sin slæbebåd og lukker rederiet

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ville ikke give hånd: Hængte kæden om halsen på en borgmester, han ikke ville stemme for

Langeland

Find din nisse i en grenstump

Faaborg-Midtfyn

Nu skal det være slut med trafikkaos og farlige situationer: Brugsforening og kommunen poster mange millioner i nyt vejforløb

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Sport For abonnenter

Navne fra Jyske Bank Arena - med Zachariassen i opvarmning,  imponeret Boldsen og Lemgos langfart

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Søsiden

Snart er de første klar: Marstal vil satse på at fortsætte med ny uddannelse

Navne For abonnenter

Efter gaseksplosion: Knud Gether holder op med at tage sorgerne på forskud

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Faaborg-Midtfyn

Julestemningen sættes på prøve, når godsejeren og hans familie skal fælde juletræ

Sport For abonnenter

GOG fløj hen over fightende tyskere - Gidsel fandt det ekstra gear efter pausen

Svendborg

Snart kan turen til Drejø og Skarø vare længere: Forlænget rejsetid kan halvere Højestenes CO2-udslip

Annonce