Annonce
Søsiden

Efter skibslavs overtagelse: Mjølner har fået et gevaldigt løft

Mjølner af Rudkøbing meldes i fin stand efter, at den er overtaget af et skibslav. I øjeblikket ligger motorjagten på bedding her hos Lillebælt-Værftet i Middelfart. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Motorjagten fra Rudkøbing er gået på værft ved Lillebælt.

MIDDELFART/RUDKØBING: Motorjagten Mjølner af Rudkøbing har fået et gevaldigt løft efter, at et nydannet skibslav overtog den fra det kommunalt drevne Langelands Museum.

I foråret blev bunden gået efter på bedding i Bagenkop, og sommeren igennem har frivillige udført bl. a. lakarbejde. Desuden har HCC Bådeværft i Marstal renoveret ruf ved forreste nedgang, og nu får bl. a. maskin-ruffet agter en tre ugers omgang på Lillebælt-Værftet i Middelfart.

Renoveringen støttes af Skibsbevaringsfonden. Takket være private fonde har Skibslauget Mjølner skaffet nogle midler til vinterpresenning og stativ, der planlægges udført i hhv. Marstal og Ærøskøbing. Lavet håber stadig at kunne skaffe de sidste 20.000 kr, så Mjølner kan få en passende vinterfrakke.

Mjølner har sommeren igennem sejlet ture med støtteforeningens medlemmer, deltaget i Fyn Rundt, TS-pinsetræf i Holbæk samt i det maritime folkemøde i Korsør.

Motorjagten ventes hjem til sin faste plads ved Rudkøbings havnepakhus i løbet af en uges tid.

Annonce
Morotjagten Mjølner af Rudkøbing er igang med et tre ugers bedding-ophold på Lillebælt-Værftet i Middelfart. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Mjølner af Rudkøbing ligger på bedding hos Lillebælt-Værftet i Middelfart. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Bagsiden af massiv tilflytning: Kommuner kan bygge sig ihjel

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Offentlige opråb er nødvendige

Det er al ære værd, når offentligt ansatte tager bladet fra munden, som det er sket flere gange de seneste uger, hvor politiassistenter har ytret bekymringer om politiets manglende tilstedeværelse i mindre samfund som Langeland. Her er det blandt andet kommet frem, at nogle af de politiassistenter, der skal have kriminaliteten under kontrol, oplever, at det ikke er muligt med den måde, Fyns Politi tilrettelægger deres arbejdet på. Det er kommet frem, at de rutinemæssige besøg til områder som Langeland langt fra opleves som tilstrækkelige i forhold til at løse de udfordringer, der er. Og det er kommet frem, at politiassistenter godt forstår, hvis befolkningen mister tilliden til politiet. Det kræver mod at stå frem og offentligt gøre opmærksom på udfordringer, der handler om ens egen arbejdsplads. Det er de færreste ledere, der bifalder det. Og det er noget, som risikerer at lægge et stort pres på den modige. Så meget desto mere er der grund til at være taknemmelig, når det sker. For det er tvingende nødvendigt for et velfungerende samfund, at offentligt ansatte tager bladet fra munden, hvis de oplever, at de ikke kan stå inde for det, der sker på deres arbejdsplads - eller for at nuancere debatten om netop deres arbejde. Tænk, hvis flere gjorde det samme. Hvis flere sagsbehandlere i jobcentre turde stå frem og fortælle om deres arbejdsforhold og konsekvenserne af de få ressourcer, som mange jobcentre kæmper med at få til at række. Eller hvis flere pædagoger turde stå frem og fortælle om, hvordan få hænder i vuggestuer og børnehaver påvirker børnenes dagligdag. Det ville give et vigtigt indblik i, hvordan velfærdssamfundet reelt ser ud nogle steder. Og det ville kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling de steder, der trænger til det. Offentligt ansatte har faktisk en udstrakt ytringsfrihed og har som udgangspunkt ret til på egne vegne at deltage i den offentlige debat og fremføre personlige meninger og synspunkter - også om emner, der vedrører deres arbejdsområde. Den offentligt ansattes ytringsfrihed er med andre ord beskyttet, så længe personen ikke udtaler sig på arbejdspladsens vegne. "Hvo intet vover, intet vinder", lyder et gammelt dansk ordsprog. Der er ingen tvivl om, at bare tanken om at stå frem med sit eget syn på ens arbejdsplads eller arbejdsforhold kan give mange hjertebanken og sved på panden. Også selv om man blot beskriver virkeligheden, som man oplever den. Men forhåbentlig kan de modige inspirere til, at der med tiden kommer flere offentlige opråb. Det vil give et nødvendigt indblik i samfundets mange forskellige demokratiske maskinrum, som vi alle er afhængige af og betaler til. Og så vil det kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling - alene fordi virkeligheden bliver synlig.

Annonce