Annonce
Svendborg

Efter anklager om racisme: Oure Efterskole bortviser elever

En elev på Oure Efterskole stopper på skolen, fordi han er blevet udsat for racisme. Det skriver hans mor på Facebook i et opslag, der er delt mere end 4000 gange. Nu reagerer skolen ved at bortvise to elever. Arkivfoto: Annelene Petersen
To elever er fredag blevet borvist fra Oure Efterskole på grund af en sag om mobning og racisme. Den forurettede dreng har ifølge hans mor valgt at stoppe på skolen på grund af sagen.

Oure: Torsdag aften besluttede Majken Kristine Anna Køhler og hendes søn Oscar, der er elev på Oure Efterskole, at han stopper på skolen. Årsagen er, at han har været udsat for racisme.

Majken Kristine Anna Køhler beskriver kort, hvad hendes søn har oplevet på skolen:

- Oscar blev - og det er hans egne ord - udsat for racisme af to drenge fra Oure. De to drenge jagtede ham rundt i huset og kaldte ham ting som sorte svin, slave, neger og andre racistiske ting, skriver Majken Kristine Anna Køhler på sin Facebook-side i et opslag, der er delt mere end 4000 gange.

Annonce

Fredag formiddag lød udmeldingen fra Oure Efterskole, at de var kede af forløbet, men der var ikke nogen besked om, at sagen ville få konsekvenser. Men fredag eftermiddag reagerede skolen ved at bortvise to elever. Det skrev skolen på sin Facebook-side.

- Oure Efterskole har forsøgt at løse en konflikt omhandlende racisme og mobning af en elev. Det har ikke været muligt, hvilket skolen nu tager konsekvensen af og bortviser to elever. Forstanderen undskylder forløbet, lyder det i opslaget.

Som opfølgning på gårsdagens opslag, kommer der her en opfølgning. Elever bortvist fra Oure Efterskole på baggrund af...

Slået op af Oure EfterskoleFredag den 8. januar 2021

Oure Efterskole blev ifølge opslaget bekendt med sagen kort før jul. Skolen indledte et afklarende forløb med de involverede elever og forældre med et håb om at løse konflikten. Dette har ikke været muligt, og Oure Efterskole valgte derfor at bortvise de to elever.

Undskylder for håndteringen

Efterskoleforstander Mette Romer Søborg undskylder forløbet på Facebook:

- Vi er dybt berørte og tager denne sag meget alvorligt. Vi erkender, at der er foregået mobning og racisme mod en elev, som efterfølgende har valgt at melde sig ud af Oure. Det er aldrig den forurettede, der skal betale prisen for dårlig opførsel. Vi havde til det sidste håbet, at dialog var vejen frem, og at denne ville have hjulpet den forurettede elev. Det kan vi nu se ikke har været en mulighed, og derfor har vi valgt at bortvise de to elever, der har udøvet mobning og racisme, samtidig med, at vi undskylder for vores håndtering af sagen, siger hun ifølge Facebook-opslaget.

Ifølge opslaget fra Oure Efterskole får sagen også konsekvenser for, hvordan skolen håndterer konfliker fremover.

- Vi tager mange erfaringer med os fra denne sag, og det er en, vi kommer til at arbejde meget med. Både blandt de ansatte på Oure og blandt eleverne. Vi vil arbejde målrettet på at skabe bedre og mere tolerante fællesskaber. Både på skolen, når vi har eleverne tilbage, men også online, slutter Mette Romer Søborg i opslaget.

Avisen har forgæves forsøgt at få et interview med Majken Kristine Anna Køhler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Annonce