Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter politisk tovtrækkeri og bøvl: Endelig er der fundet en plads til superlegepladsen

To placeringer af en superlegeplads i Ringe var i spil til slut. Den ene er nu skudt endegyldigt ned. Foto/collage: René Johansen/Leif Nørmark
Flertal peger på, at en legeplads til én million kroner skal ligge ved Idrætscenter Midtfyn. Dermed sættes der punktum i langvarig sag.

Ringe: Det har været usædvanlig bøvlet og ikke mindst langtrukket at finde en placering til en såkaldt spektakulær legeplads til en million kroner i Ringe.

Men nu er der faldet en afgørelse i sagen. På mødet i Teknik- og Miljøudvalget i denne uge blev det nemlig besluttet, at legepladsen skal placeres i området ved Idrætscenter Midtfyn.

- Det skal være i koordinering med Midtfyns Multipark. Det er en naturlig del, når de er i gang med arbejdet. Men hvordan med tidsplan og lignende, det vil vi blive klogere på, siger formanden for udvalget, Søren Kristensen (V).

Annonce

- Vi kan godt gå i gang selv, hvis det er det, vi vil og lave den her i 2022. Men det er klogt at få et samarbejde og koordinere det med dem (Midtfyns Multipark, red.), uddyber formanden.

Vi brugte faktisk ikke så meget tid på den her sag denne gang, for vi havde også behov for at få den gjort færdig og få ro på det her nu.

Søren Kristensen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget

Arbejdet med at finde placeringen til legepladsen blev startet allerede tidligt på året, men det har vist sig sværere end som så - selv om pengene lå klar til brug. Et hav af placeringer har været i spil, blandt andet på grund af borgerinddragelse, og desuden har politikerne også selv båret nye forslag ind til bordet.

- Vi brugte faktisk ikke så meget tid på den her sag denne gang, for vi havde også behov for at få den gjort færdig og få ro på det her nu, understreger udvalgsformanden.

Halvering bremset

Legepladssagen tog noget af en drejning før sommerferien, da udvalget pludselig var stemt for, at man "nøjedes" med at lave en legeplads til en halv million kroner - og puttede den anden halvdel i renovering af legepladser rundt om i kommunen.

Søren Kristensen (V) er tilfreds med, at legepladssagen nu er klappet af. Arkivfoto: Kim Rune

Den manøvre satte det konservative medlem af kommunalbestyrelsen, Søren Clemmensen, en stopper for. Det var muligt, fordi der var tale om en del af et budgetforlig.

- Det er fint. Vi synes, at vores ændringsforslag var godt, men nu er vi her, og det er det, vi kører videre med, bemærker Søren Kristensen.

Hos en af de frivillige frontfigurer i arbejdet med at skabe multiparken, Claus Fribo Nielsen, er der glæde over beslutningen.

- Jeg er ovenud tilfreds, og jeg vil heller ikke lægge skjul på, at jeg mener, at det er det eneste rigtige - at arbejde sammen på kryds og tværs. En legeplads vil falde rigtig godt ind i den vision, vi har. Der skal være aktiviteter og plads til hele familien - også børnefamilier, og det er også derfor, at jeg har skubbet på, siger Claus Fribo Nielsen, som i april inviterede til info- og dialogmøde om multiparken.

Søren Kristensen erkender, at multiparkfolkene har været aktive.

- Ja, ja, de har været oppe på stikkerne, og det er forståeligt. Det er jo også det, som nogle har lyttet til, siger Søren Kristensen.

Et flertal bestående af Venstre, SF, DF og Radikale stemte for placeringen ved idrætscentret, da der blev sat punktum for sagen i udvalget. Socialdemokratiet fastholdt placeringen på Centrumpladsen.

Det er tanken, at der skal laves spektakulære legepladser i kommunens fire hovedbyer for at understøtte udviklingsstrategiens mål om 3000 flere borgere i 2030. I 2019 blev der anlagt sådan en legeplads i Hans Rasmussens Have i Faaborg.

Der er ingen konkret tidsplan for multiparken, men de første idéskitser er lavet.

Annonce
Ærø For abonnenter

Kommunalpolitisk prisfest: Gift i grundvandet er ikke farligt, men det er Facebook

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Tidligere Troense-kok bag tremmer i tre år: Stort narkosalg og dopingbesiddelse

Langeland For abonnenter

Enhedslisten er elefanten i rummet: - Vi bliver nødt til at have nogle drømme og visioner for Langeland Kommune

Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Navne For abonnenter

Forfatterdebutant på 66 år: Wagn Ivan Pedersen har skrevet portrætbog om en af Sydfyns sportskæmper

Debat

Kære læser: Vi vil gerne hjælpe jer ud af ekkokamrene på sociale medier, så nu gør vi alle valghistorier gratis for alle

Sport For abonnenter

GOG-trup spiller tidligt skæbneopgør i corona-epicenter

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Bagsiden

Fyns græskardronning: Næste år vil hun på podiet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

Svendborg skraber bunden i ny idrætsundersøgelse: - Jeg er meget overrasket

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Faaborg-Midtfyn

Store babser i forhaven vækker opsigt: Har Berit lavet Fyns sjoveste græskarfamilie?

Kultur For abonnenter

Fynsk band har spillet over 1000 koncerter: 43 koncerter på en enkelt måned er rekord

Ærø

Tre timers ekstra sejltur: Fredag sejlede den ene tvillingefærge i ring

Annonce