Annonce
Langeland

Efter påbud: Fire nyansættelser på Hjørnet

Det socialpsykiatriske bosted Hjørnet i Skrøbelev får mandag fire nye ansatte, så ingen længere skal være alene på arbejde om natten. Foto: Arkivfoto
Arbejdstilsynets påbud til det socialpsykiatriske bosted Hjørnet betyder nyansættelser på institutionen og faste udgifter til Langeland Kommune på to millioner om året
Annonce

GAMMEL SKRØBELEV: På mandag starter fire nye mennesker på det socialpsykiatriske bosted Hjørnet i Skrøbelev. De nye stillinger er resultatet af et påbud fra Arbejdstilsynet om, at de ansatte altid skal være to på vagt.

Desuden har bostedet fået installeret et alarmanlæg, der udover selve etableringen indeholder en årlig udgift på 10.000 kroner. Samlet set koster påbuddet Langeland Kommune to millioner kroner om året.

Pengene bliver ikke refunderet af hverken stat eller region, men er alene kommunens udgift. Der kan først blive tale om refusioner, hvis udgifterne per beboer overstiger en million kroner. Med de to millioner kroner fordelt på 14 pladser på bostedet er der langt til millionen.

Annonce

Strakspåbud

Det socialpsykiatriske bosted fik i foråret et strakspåbud i forbindelse med en konkret beboer, der udviste en voldsom adfærd.

Det er siden blevet til et fast påbud, forklarer daglig leder af hjørnet Stina Arrildslund.

- Det skyldes, at der er en øget opmærksomhed på de ansatte i psykiatrien efter en række tragiske begivenheder. Vi skal kunne få hjælp hurtigt, hvis en situation trapper op. Og politiet er forholdvist langt væk. I bedste fald kan de være her i løbet af et kvarter, og vi har da været ude for, at de har kørt med blå blink, og der har været advaret i trafikradioen om at flytte sig for udrykningen, fortæller hun.

Hun fortæller, at de en enkelt gang ringet og bedt politiet komme, fordi en situation var under udvikling, men at politiet bad om det kunne vente, fordi de var midt i et vagtskifte.

- Det gjorde vi opmærksom på, at det ikke kunne, og da situationen udviklede sig, var de her i løbet af fire minutter, så de var på vej. Generelt får vi god hjælp af politiet hvis vi har brug for det og de siger altid, at vi bare skal ringe, men det er selvefølgelig problematisk, hvis der ikke er en vogn i Svendborg, så kan det tage lang tid, før de når frem, siger Stina Arildslund.

Fremover er personalet sikret via alarmsystem og ekstra ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce