Annonce
Ærø

Efter otte år som kollegie: Nu bliver Minors Minde til familieboliger

Minors Minde er tidligere børnehjem. Tilbage omkring 2007 var der snak om at stedet skulle være hotel, men det blev nedstemt. Så blev det til kollegieværelser, og nu ændres Minors Minde igen. Denne gang til almene familieboliger. Foto: Cecilie Tolversen
Der er ikke interesse hos de unge mennesker, så for at undgå tomme boliger, bliver Minors Minde i Marstal nu til almene familieboliger.

Marstal: I omtrent otte år har der været kollegieboliger i Minors Minde. Men nu skal boligerne laves om og i stedet være hjem for en helt anden gruppe mennesker.

Minors Minde, der ligger på Teglgade i Marstal, skal nemlig bygges om til familieboliger. Stedet har ellers været kollegiehjem for de unge mennesker, der studerer i byen, men kollegieboligerne er ikke længere nødvendige, som de var for bare ti år siden. Det fortæller Lennart Mogensen (V), der er formand for Teknik-, Miljø- og Havneudvalget i Ærø Kommune.

- Der har været faldende interesse for at bo på kollegiet. De unge mennesker har fundet ud af, at det er billigere at flytte sammen i huse og desuden har navigationsskolen også skolehjemmet, hvor unge under 18 år kan få kost og logi.

Annonce

- Der er alt andet lige et overskud af boliger til de unge, fortæller Lennart Mogensen om, hvorfor der ikke længere er behov for kollegieboliger på Minors Minde.

Om Minors Minde

Minors Minde har tidligere været børnehjem under navnet Marens Minors Minde. Ifølge Stadsarkivet blev børnehjemmet oprettet af Legatet Maren Minors Minde i 1953 og var fortrinsvis for børn fra Marstal og Marstal landsogn. Børnehjemmet kunne have op til 20 børn i alderen 2 til cirka 14 år. Børnehjemmet ophørte i 1978.

I 2007 var der snak om at lave hotel i Minors Minde. En idé, der skabte en del røre i nabolaget, da man ville bygge hotellet op i højden. Den idé blev dog aldrig til noget, og i stedet besluttede man at bruge 12 millioner på at lave  kollegieboliger i det gamle børnehjem. Det forslag kom i behandling i 2010 og boligerne stod klar til indflytning i 2012.

Kilde: Starbas.net, faa.dk

Der er interesse

Hvad der til gengæld er efterspørgsel på, er almene familieboliger. Sådan fremgår det af Det Ærøske Boligselskabs (DÆB) fremlægning til kommunen.


Vi skulle have det rigtige beslutningsgrundlag, så derfor bad vi boligselskaber verificere, at der vitterligt er interesse for det, men det er der.

Lennart Mogensen (V), formand, Teknik-, Miljø og Havneudvalget.


Derfor skal der ud af de 16 kollegieboliger laves otte almene familieboliger i form af to- og treværelses lejligheder. Lars Andersen, forretningsfører ved DÆB, har ved sagens fremlægning i kommunalbestyrelsen samt udvalget, fortalt, at der er 15 personer, som har vist interesse for disse kommende familieboliger i Minors Minde.

- Der er en del ældre folk, der efterspørger lejligheder af disse typer, fortæller Lennart Mogensen.

- Ikke bare lejligheder med to værelser, men også nogle, hvor der er et værelse ekstra, så de kan have overnattende gæster, tilføjer udvalgsformanden.

I starten var politikerne en smule i tvivl om, hvorvidt der var interesse for at bo i etageejendommen.

- Vi skulle have det rigtige beslutningsgrundlag, så derfor bad vi boligselskaber verificere, at der vitterligt er interesse for det, men det er der, siger Lennart Mogensen.

Minors Minde ligger på Teglgade i Marstal. Foto: Cecilie Tolversen
Annonce

50.000 pr. tomgang

Der skulle da også ske noget med Minors Minde, for med hver tom kollegiebolig ryger der 50.000 kroner ud af kommunen og boligselskabets pengekasse om året. Det er skidt økonomisk for boligselskabet, men også for kommunen, der har givet garanti.

- Alternativt, hvis boligerne ikke laves om, kan boligselskabet komme og sige, at det ikke løber rundt økonomisk for dem, så afleverer de bare nøglerne, og så står vi med aben, fortæller Lennart Mogensen.

- Så af alle alternativer er det her det absolut bedste, fastslår han.

Ingen af lejlighederne bliver over 90 kvadratmeter. Det har nemlig noget at sige i forhold til, om lejeren kan få boligstøtte, fortæller Lennart Mogensen. Den mindste lejlighed bliver på 65 kvadratmeter.

Ombygningen anslås at komme til at koste næsten 7,9 millioner kroner og lejlighederne kommer til at ligge i et prisleje på cirka 900 kroner pr. kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Ekspert: Det skal der til, før kommunen kan rive øverste etage af Rubberton-byggeri ned

Annonce